.

El Centre Cultural El Pallol va acollir l'exposició del Barça

El Centre Cultural El Pallol va acollir l'exposició del Barça

El Centre Cultural El Pallol, sala de l’Antiga Audiència a la Plaça Pallol, 3 de Tarragona, va acollir aquest dissabte entre les 12h i les 19.30h una de les 26 exposicions itinerants que el Barça està duent a terme arreu de Catalunya per informar sobre el projecte i proposta ‘Nou Espai Barça’ amb motiu de la consulta sobre aquest que tindrà lloc el proper 5 d’abril al Camp Nou.

Es tracta d'una exposició itinearant per presentar la proposta de l'anomenat Nou Espai Barça

Es tracta d'una exposició itinearant per presentar la proposta de l'anomenat Nou Espai Barça

Fins ara l’exposició itinerant  ja ha cobert la meitat del seu trajecte. En total, ja ha fet 702 quilòmetres dels 1.370 programats, i ha comptat amb la presència de més de 2.500 visitants per Badalona, Mataró, Lloret de Mar, Girona, Figueres, Olot, Manresa, Berga, Puigcerdà, la Seu d’Urgell, Lleida i Tàrrega. Recentment també Reus i aquest dissabte Tarragona.

A la mostra els visitants reben un quadríptic informatiu de la Proposta i posteriorment se’ls convida a conèixer-ne més detalls a través dels diferents plafons i vídeos informatius que s’hi instal·len per a l’ocasió. També hi ha una reproducció d’una maqueta a petita escala del Nou Espai Barça.

Una de les pantalles de l'exposició amb imatges del projecte

Una de les pantalles de l'exposició amb imatges del projecte

D’altra banda, a les 19.30 hores, els vicepresidents Jordi Cardoner i Casaus i Carles Vilarrubí, i el directiu Joan Bladé, acompanyats de l’exjugador Antoni Pinilla, van oferir una ponència programada pels diferents membres de la Junta Directiva durant el recorregut de l’exposició itinerant i que va servir també per contestar a les preguntes dels socis assistents.

L'exposició també compta amb una maqueta

L'exposició també compta amb una maqueta

La proposta

Es tracta d’un ambiciós projecte per transformar el Camp Nou i el seu entorn. La proposta serà portada a referèndum i els motius que el club exposa són diversos. El Camp Nou és un estadi amb memòria col·lectiva i emocional, una icona de la  ciutat de Barcelona. En molts aspectes ha quedat obsolet, segons el club. “Un 40% de l’Estadi no s’ha renovat en els seus 57 anys de vida i un altre 50% no ha millorat des de fa 32 anys. Es proposa construir el millor complex esportiu del món al centre d’una gran ciutat. Una proposta que, basada en la pròpia estructura de l’Estadi, el projecta cap al futur mitjançant un conjunt de transformacions que pretenen garantir l’excel·lència en la qualitat dels serveis del camp i que impulsen la vida de l’Estadi més enllà del segle XXI”.

Furgó del Barça a la Plaça Pallol ahir

Furgó del Barça a la Plaça Pallol ahir

A més, “no és un simple rentat de cara o el disseny d’una pell al voltant de l’Estadi. És una total i profunda transformació: la construcció de més de 100.000 m2 nous i la cobertura de totes les graderies (50.000 m2 de coberta). La proposta va més enllà i presenta un abast integral que millora tot l’espai, 20 hectàrees del nostre recinte a Les Corts, i que inclou la construcció del nou Palau, edificis destinats a activitats complementàries a la principal o esportiva (oficines, restauració, centre mèdic, gimnàs, etc…), i un nou Miniestadi a Sant Joan Despí. Aquesta transformació ens permet posar en valor el nostre patrimoni, que és la millor garantia que el Barça pugui mantenir la seva independència”.

Per a més informació del projecte, consulteu aquest enllaç.