.

.

TOTS 21


Nit de tensió a Torredembarra, que ha reunit unes 300 persones per protestar contra la inseguretat causada per joves MENA, ha acabat amb moments de tensió quan els manifestants s’han desplaçat al lloc on viuen aquests. A l’habitatge hi viuen persones que havien estat etingudes diversos cops, situat entre els carrers de les Mimoses i Sant Clement, al barri de Clarà.

El Mossos d’Esquadra han hagut d’acordonar l’habitatge i evitar que el centenar llarg de persones que cridaven consignes contra els ocupants s’hi acostessin. Hi ha hagut corredisses darrera d’algun dels ocupants de la casa i un dels joves s’ha hagut de refugiar en un establiment comercial del carrer Pompeu Fabra després de ser agredit, informa Torredembarra Actualitat.  La diputada de la CUP Laia Estrada ha denunciat que un noi ha acabat a l’hospital per la pallissa rebuda ‘per un grup de nazis’.

La concentració havia estat convocada a la plaça Joaquim Boronat ‘pels altercats que estem patint al poble durant l’últim any des de l’arribada d’uns joves que estan trencant la convivència a un poble fins ara pacífic i tranquil’, afirmaven els organitzadors.

En l’últim mig any s’han produït onze detencions a la localitat, i el consistori reclama més celeritat a la justícia perquè aquestes no quedin en res. Es tracta de robatoris amb força a l’interior de vehicles i a domicilis i furts, que atemoreixen els veïns.

Dimecres, l’Ajuntament havia mantingut una reunió amb veïns i Mossos d’Esquadra per a explicar les accions que es duen a terme des de fa mesos, entre les quals tot un seguit de detencions. Les dues darreres s’ha produït aquesta mateixa setmana, que es sumen a nou més des del passat mes de juliol.