.

Imatge de Swing airlines. Foto: Cedida

Imatge de Swing airlines. Foto: Cedida

L’Espai Jove La Palmera clou un dels cicles culturals d’estiu amb més projecció dels darrers anys dedicant la nit de dissabte al swing. Aquest acte està coorganitzat amb l’Associació Tarragona Swing. L’equipament juvenil obrirà la terrassa a les 20h per anar preparant l’espai i els ambients de ball. A les 22h, tindrà lloc un taller pràctic d’iniciació al swing, i especialment l’estil lindy hop serà la modalitat que es treballarà. L’accés és lliure i el taller gratuït.

El taller anirà a càrrec de Joan Lluís Viñas (leader) i la Lídia Ullate (Lua – la follower), reconeguts professors de l’entitat i del col·lectiu Swing is in The Air. El lindy hop és un estil de ball per parelles amb música swing que alguns negres estatunidencs van popularitzar a Nova York cap als anys 1920, com a una derivació del xarleston. Ràpidament es va estendre els Estats Units durant els anys 1930 i, més tard, a altres països convertint-se en un ball popular. En definitiva, és un ball en parella i les classes es plantegen com un llenguatge a aprendre pels dos membres.
En acabar la sessió pràctica, la formació Swing Airlines oferirà un concert utilitzant instruments habituals en el jazz, com una secció rítmica formada per teclat Hammond , bateria, trompeta i veu. El seu repertori inclou peces de reconeguts artistes com Louis Armstrong, Glenn Miller, Fletcher Henderson, Benny Goodman, Duke Ellington o Count Basie entre d´altres.

L’associació de TGN Swing de la província de Tarragona neix d’un grup de “bojos” pel lindy hop el març del 2013. El novembre del 2013 es forma legalment i comença a funcionar com una associació sense ànim de lucre i amb la finalitat de promoure l’escena del swing per tot Tarragona. L’associació també vol proporcionar a tots els amants del swing un punt de trobada i de suport per organitzar, difondre i promoure aquests balls a les comarques de Tarragona.

El Cicle Cultura al Carrer és una proposta que fa onze anys que funciona i sis que ho fa a l’Espai Jove la Palmera. Un espai que s’ha consolidat amb una programació estable cada estiu que aplega propostes de joves creadors de la ciutat i del Camp de Tarragona, combinades amb espectacles d’artistes amb una trajectòria d’èxit arreu del país. El Festival Sota la Palmera l’organitza la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona amb el suport i assessorament de Vòrtex Produccions, Genovesa Narratives Teatrals, l’Espai de Dansa Evohé i TAC 12 com a mitjà col·laborador.

/* JS para menú plegable móvil Divi */