.

Tarragona21.cat ha pogut parlar amb un dels testimonis directes de l’acció duta a terme la nit a passada a Riudoms per part d’un grup d’espanyolistes que es van dedicar a retirar simbologia independentista de la localitat amb la cara tapada. La gravació d’un vídeo els mostra, a més, equipats amb canyes amb cúters al seu extrem i elements punxants. De fet, segons explica la persona contactada (que és membre dels col·lectius independentistes del municipi) la policia local i els Mossos van trobar una mena de sabre sota un dels vehicles utilitzats per aquest grup: “Quan el van veure van justificar-se dient que una de les noies del grup es dedicava a fer la dansa del ventre”, afirma la font que vol mantenir l’anonimat.

“Tot va començar quan arribava a Riudoms amb el cotxe”, assenyala. “Llavors vaig veure un cotxe que em va semblar sospitós perquè les estelades que hi ha a l’entrada del poble estaven arrancades”. Fruit d’això “vaig decidir anar cap al centre del poble, on tenim ubicades pancartes demanant la lliberta dels presos polítics i llaços grocs”. En arribar a la plaça de l’Església “vaig trobar-me un grup d’unes deu persones amagades darrere d’un altre cotxe aparcat. Estaven com agenollats al costat del monument del Gaudí, on tenim una pancarta i una estelada”.

En aquest moment “em vaig trobar un company meu i quan vaig veure que els que estaven amagats sortien vaig trucar a la policia local i a gravar el vídeo” que ha estat posteriorment penjat a les xarxes pel Casal Popular la Calderera. “Em van començar a amenaçar mentre jo els cridava que eren uns covards per anar amb la cara tapada mentre jo anava al descobert. I No paraven de dir-me que anés amb cura del que podria passar perquè ells portaven menors”. Segons afirma la font, “dues de les noies que ja m’estaven gravant des del principi eren menors d’edat (d’un total de tres nois i un noi). Se’ls veia molt preparats i amb ordres ben donades”, afirma.

La situació va acabar amb els dos companys del poble agafant els seus cotxes per intentar tallar la fugida als cinc vehicles que portaven els espanyolistes. “Havíem trucat a la policia i sabíem que venien els Mossos, per la qual cosa vam tallar un carrer pels dos costats i un dels seus vehicles es va quedar tallat. Els ocupants d’altres dos es van aturar i van venir després a increpar-nos i altres van marxar. Entre ells -assegura- un monovolum de color gris on portaven tota la infraestructura”.

El sabre i la dansa del ventre

Els Mossos, juntament amb la policia local, van procedir finalment a identificar uns i altres un cop arribats a la zona. “Va ser llavors quan van veure el sabre sota el vehicle dels espanyolistes amb l’explicació que una de les  noies el feia servir per ballar la dansa del ventre. La veritat és que tots ens vam mirar sorpresos”, deixa anar, mentre assenyala que els altres dos vehicles que es van escapolir “van continuar fent de les seves perquè també ens hem trobat símbols independentistes arrancats a l’altre costat del poble, prop de la gasolinera”.

J.S.