.

.

TOTS 21Victòria Forns (CiU)

Victòria Forns (CiU)

La portaveu de CiU, Victòria Forns, no s’ha mostrat “sorpresa” per la conferència de Ballesteros “perquè va en la línia de les conferències que ha fet darrerament”. Això sí, Forns ha recriminat a l’alcalde una falta de “generositat” a l’hora de defensar accions que “ha tirat endavant aquest govern gràcies al consens polític”. En aquest punt, Forns ha afirmat que cap de les propostes presents o de futur plantejades com un èxit per l’alcalde “no les podria assolir sense Convergència i Unió, no només sense el grup municipal sinó també sense el govern de la Generalitat”.

Sobre les avantatges pels autònoms, Forns ha recordat que “nosaltres ja fa temps vam presentar mocions pel tema de les bonificacions i, fins i tot, exempció de pagament en les llicències d’acitivitat pels nous emprenedors”. En últim lloc, Forns ha matisat que els projectes de futur, com la remodelació de l’estació, el tercer fil o d’altres esmentats, “de moment només són això, projectes”.

José J. Acero (PP): ‘El dia de la marmota’

Pel popular José Acero la conferència de l’alcalde ha estat com “el dia de la marmota, només ha fet que repetir-se”. Sobre el tema del Mercat, Acero ha reclamat a Ballesteros que “no retregui tant el mercat perquè és un tema que s’arrossega de quan hi havia la ministra Carme Chacón, del seu partit, exiliada a Miami i vivint molt bé”. I, ha afegit, que “el que hauria d’estar és agraït al govern central perquè gràcies a ell tenim un pla de proveïdors que ha permès rescatar l’Ajuntament; i aquesta suposada salut econòmica”, ha redundat, “és gràcies al govern central”.

José Acero (PP)

José Acero (PP)

Sobre els Jocs del Mediterrani, Acero també ha vinculat la seva viabilitat a Madrid: “Els Jocs podran arrencar bé perquè s’han aconseguit els beneficis fiscals que ho permetran”. Per tot plegat, el popular ha reclamat a Ballesteros que la “beligerància” demostrada amb el Govern central “l’hagués demostrat amb la Generalitat que és qui més deute acumula amb la ciutat”.

En relació a la promoció dels autònoms, Acero s’ha mostrat escèptic: “En campanya també va prometre 3.000 euros als autònoms i no crec que ho hagi aplicat”. En aquesta lína, el popular s’ha mostrat favorable a “qualsevol mesura que incentivi l’ocupació”. Per últim, Acero ha renyat l’alcalde per parlar de consens: “Clar que parla de consens, governa en minoria i no li queda una altra. El deixem governar perquè és el millor per la ciutat, però no compartim el seu optimisme esbojarrat”, ha resolt.

Arga Sentís (ICV-EUiA): ‘L’alcalde i jo vivim en ciutats diferents’

Una de les veus més crítiques amb la conferència de l’alcalde ha arribat de la portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, que s’ha mostrat sorpresa pel discurs de Ballesteros: “Marxo amb la sensació que l’alcalde i jo vivim en ciutats diferents”. Davant tot l’optimisme propugnat per Ballesteros, Sentís La ciutat “on visc jo”, ha prosseguit Sentís, “és una ciutat amb un 27% d’atur, on hi ha gent que passa molta necessitat, on les desigualtats estan creixent, on hi ha nens que passen gana (…); i d’aquesta ciutat l’alcalde no n’ha parlat en absolut”, ha lamentat.

Arga Sentís (ICV-EUiA)

Arga Sentís (ICV-EUiA)

Sentís també s’ha mostrat crítica amb el “suposat” consens del què ha parlat Ballesteros: “Potser també estem en ajuntaments diferents”, ha reblat. I, si l’alcalde practica una política de consens, ha subratllat, “és perquè està en minoria i necessita suports per tirar endavant les coses”. Alhora, també ha volgut corregir l’alcalde quan ha afirmat que els pressupostos s’havien aprovat sense cap vot en contra: “Que jo sàpiga tenim un grup municipal a l’Ajuntament i hi hem votat en contra”, ha puntualitzat.

Quim Nin: ‘He trobat a faltar que es parlés del sentir del país’

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, ha estat una de les moltes personalitats que ha assistit a la conferència de l’alcalde Josep F. Ballesteros. Una conferència en què Nin ha destacat positivament “el repàs de l’actualitat fet per l’alcalde, de com veu la ciutat en el conjunt del país; i aquesta visió conjunta de què s’ha fet i què es vol fer”.

Joaquim Nin (dreta), a la conferència de Ballesteros

Joaquim Nin (dreta), a la conferència de Ballesteros

Amb tot, el responsable de la Generalitat a Tarragona ha trobat a faltar en el discurs del batlle “aquesta implicació més general del sentir que hi ha al país”. Nin considera que “el país està vivint uns moments emocionants des del punt de vista de la seva projecció, del què vol ser, i d’això se n’ha parlat poc”. Tarragona, ha detallat Nin, “ha de jugar un paper molt important en aquesta voluntat de decidir, d’una manera democràtica, el futur que volem com a catalans”.

Albert Abelló: ‘Em quedo amb les ganes demostrades’

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, també ha entrat a valorar la conferència de l’alcalde tot just acabar. Abelló ha manifestat que per damunt de tot es queda “amb les ganes” demostrades pel Ballesteros. Sobre els projectes esmentats per l’alcalde, el president camaral ha relativitzat que “projectes que pugui acabar abans de la fi del seu mandat no n’hi ha masses.

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló (esquerra)

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló (esquerra)

Abelló considera que el tema més important dels plantejats ha estat el del Mercat, que ha definit com “una prova de foc” per l’alcalde i el conjunt de l’equip de govern: “Haurà de demostrar l’eficiència, la bona feina de ficar en marxa un equipament comercial amb una inversió molt important i que es posi en marxa amb garanties i èxit”.

Sobre la possibilitat que Tarragona hagi de finançar el projecte del Mercat, encara que sigui de manera provisional, Abelló ha explicat que “segurament no quedi altre remei”. Això sí, tampoc ha volgut oblidar que “la primera que va venir aquí i que va prometre diners va ser l’aleshores ministra socialista Carme Chacón”. Des d’aleshores, ha afegit, “tothom que ha passat per Tarragona ha fet promeses que ha incomplert i imagino que l’Ajuntament haurà d’acabar avançant els diners per acabar aquesta obra”.

Joan Marc Salvat