.

L’entitat vol deslligar la demarcació d’un concepte de destinació estacional de vacances i de sol i platja. Foto: Cedida

Potenciar el turisme interior, urbà i de negocis, i deslligar la demarcació de Tarragona d’un concepte de destinació estacional de vacances i de sol i platja. Aquest és l’objectiu de la nova Associació Hotelera de la Província de Tarragona, una organització sectorial adscrita a l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), que s’ha presentat aquest dilluns i que compta amb més de 130 associats. “Volem trencar amb la visió que la província només recau en Salou, Cambrils i la Pineda. Cal capgirar la marca de territori i que tots ens hi sentim representats”, ha reivindicat el seu president, Magí Mallorquí. D’altra banda, l’ens demana que es permeti la mobilitat provincial de cap de setmana com més aviat millor.

La nova associació hotelera ha presentat aquest dilluns la seva junta, que està formada per representants de 20 establiments hotelers d’arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. L’acte s’ha fet a l’amfiteatre romà de Tarragona i ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, ha explicat que el nou ens permet estructurar el teixit hoteler de l’associació i donar veu “a tot el territori”. “Treballarem perquè tots els pobles i comarques s’hi sentin identificats”, ha defensat Pintado.

“Des d’hotels urbans fins a hostals familiars, de la costa a l’interior”

L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona engloba “des d’hotels urbans fins a hostals familiars, de la costa a l’interior, del Baix Penedès a les Terres de l’Ebre”, segons ha explicat el seu president i director de l’hotel Class de Valls, Magí Mallorquí. “Tenim l’obligació de donar veu a tot el sector i fer-ho de forma unificada i plural”, ha afegit.

Mallorquí ha justificat que volen “trencar” amb la visió que la demarcació de Tarragona és un destí de vacances i de sol i platja, i que la província “només recau en Salou Cambrils i la Pineda”. El president del nou ens ha aclarit que és molt important que aquestes destinacions “funcionin” però ha insistit que el territori ha d’apostar per més àmbits.

La nova associació ha subratllat que amb la pandèmia els visitants han buscat “molta més natura i molt més interior”, i que això demostra que també cal fer esforços per promocionar l’interior de la demarcació. A més, Mallorquí ha subratllat que també cal promoure el turisme urbà i de negocis, així com l’esportiu.

En contraposició a l’Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda i a la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), la nova entitat hotelera vol erigir-se en “portaveu de referència de la realitat hotelera” per als mitjans de comunicació i per a l’opinió pública. “No pot ser que l’única referència sigui el que passa a Salou”, ha etzibat Mallorquí.

En aquesta línia, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha celebrat que la nova entitat s’organitzi “per treballar conjuntament i ser més forts”, i ha recordat que el patronat també lluita per “desestacionalitzar” el turisme i ampliar-lo a tot l’any, i a les deu comarques de la demarcació de Tarragona.

Permetre la mobilitat al conjunt de la demarcació

Després de la pitjor campanya turística de la història a la demarcació per la covid-19, la nova Associació Hotelera de la Província de Tarragona ha lamentat que amb el confinament perimetral municipal, i fins i tot amb el comarcal que es preveu aplicar a partir de divendres, les coses continuen sent “molt complicades”. “El que necessitem és una mobilitat provincial al nostre territori perquè això fa que la gent pugui bellugar-se”, ha demanat Mallorquí a les autoritats.

Crítiques per la gestió turística a Tarragona ciutat

D’altra banda, el president dels hotelers de Tarragona, Xavier Jornet, ha valorat negativament la previsió que el pressupost del Patronat de Turisme de Tarragona es redueixi d’un 30% l’any vinent. A més, ha dit que estan molt preocupats per la “manca de voluntat per consolidar estructures perquè les coses funcionin” i n’ha posat d’exemple el fet que aquest ens de promoció que depèn de l’Ajuntament porti deu mesos sense la figura d’un gerent.

Roger Segura