.

Imatge d’un de les accions solidàries dutes a terme per la fundació enguany.

Fundació PortAventura ha anunciat el que ha considerat per mitjà d’un comunicat de premsa fet pública aquesta tarda “el seu projecte més emblemàtic i ambiciós; es tracta de PortAventura Dreams, un village ubicat dins el resort que buscarà oferir una experiència única als nens que pateixen malalties greus i les seves famílies. El projecte consolidarà el compromís de la fundació, que té l’entreteniment i la diversió com a eix de la seva acció social, amb la millora de la vida de nens en risc d’exclusió per motius de discapacitat o de salut”.

PortAventura Dreams, una iniciativa “pionera a Europa i que comptarà amb una inversió de més de 3 milions d’euros, crearà un espai físic-temporal, diferent i lúdic, durant l’etapa de lluita contra la malaltia, l’objectiu serà la recerca d’un efecte positiu des d’un punt de vista psicològic sobre la recuperació, alhora que permetrà alimentar nous moments d’unió familiar”, afirma la nota.

Per desenvolupar aquest projecte la fundació ha establert una xarxa de diferents col·laboradors des d’empreses privades, altres fundacions i hospitals. L’objectiu és seguir augmentant el nombre d’entitats col·laboradores i sumar a hospitals maternoinfantils de referència d’Espanya que vulguin unir-se a aquesta iniciativa.

PortAventura Dreams ocuparà un espai de prop de 9.000 m² situat dins de PortAventura World. El village comptarà amb 8 habitatges de 130m², totalment adaptades, que podran allotjar un total de 8 famílies d’un màxim de 6 membres cadascuna. El projecte se centrarà en menors d’entre 4 i 17 anys que pateixin (o hagin patit) malalties greus, recollides en el llistat que elabora el Ministeri de Sanitat. L’elecció de les famílies que podran participar en l’experiència de PortAventura Dreams es farà a través d’un comitè conformat per metges, assistents socials i altres experts de l’àmbit de la salut. La previsió és que un total de 168 famílies puguin gaudir del programa PortAventura Dreams anualment, una xifra que anirà augmentant amb el temps.

Les famílies tindran una estada de 6 dies totalment gratuïta en un habitatge unifamiliar completament adaptada i que estarà ubicada al village. El paquet inclourà l’accés als tres parcs de PortAventura World i la possibilitat de gaudir d’activitats exclusives per a les famílies, dinamitzades per grups de voluntaris de la Fundació PortAventura.

El valor de l’oci dins de la teràpia de recuperació

PortAventura Dreams és una iniciativa de Fundació PortAventura, l’entitat que canalitza i impulsa totes les accions socials de PortAventura World com a part de la seva proposta de Responsabilitat Social Corporativa. Fundada el 2011, al llarg de la seva història Fundació PortAventura ha concedit ajudes per valor de més de 6.341.186 euros a través de diferents projecte propis o en col·laboració amb altres entitats, i ha convidat a més de 68.000 nens i joves en risc d’ exclusió a gaudir de PortAventura World.

“Som conscients de la nostra posició i responsabilitat, i creiem fermament que podem generar beneficis reals i positius per a la societat i l’entorn. L’arribada de PortAventura Dreams ens permet seguir generant un valor real per a la societat a través d’un programa que pretén fer més suportable la malaltia, no únicament per al nen, sinó també per la seva família, que és una peça fonamental en el procés de recuperació . Tot això, aprofitant la capacitat terapèutica i motivacional que pot tenir l’oci i la diversió en família. Estem molt satisfets de posar en marxa un projecte tan il·lusionant i ambiciós com PortAventura Dreams, i estem segurs que ens permetrà seguir ajudant a les persones que més ho necessiten”, ha comentat Ramon Marsal, president de la Fundació PortAventura.