.

.

TOTS 21


Instal·lacions on s’elabora el programa, al local de la FAVT (Torreforta)

Instal·lacions on s’elabora el programa, al local de la FAVT (Torreforta)

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) ha posat en marxa un programa de ràdio veïnal anomenat Ràdio Veïnal de Tarragona. L’Objectiu d’aquest nou projecte és oferir un mitjà de comunicació alternatiu on els veïns i veïnes dels barris de Tarragona puguin fer sentir la seva veu.

Davant dels micròfons, els ciutadans dels barris donen a conèixer la realitat social, cultural i econòmica dels barris tarragonins. En aquesta ràdio hi trobem històries humanes que es barregen amb les activitats, i els esdeveniments que passen als carrers, a les cases i als espais culturals i socials on es desenvolupa la vida quotidiana dels barris de la ciutat de Tarragona.

Els protagonistes d’aquest nou programa radiofònic són, doncs, els veïns i les veïnes dels barris tarragonins, concretament aquells nens, nenes, joves, homes i dones que viuen als barris de les Associacions de Veïns que formen la FAVT: Bonavista, Campclar, La Granja, Torreforta, Torrenova, La Floresta, El Pilar, Riu Clar, Parc Riu Clar, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Sant Ramon, Terres Cavades, Vall de l’Arrabassada i Covadona-El Mirador.

Des de principis d’aquest 2014 el programa, que és setmanal i té una durada de mitja hora, es pot escoltar a través de la pàgina web de la FAVT (www.favtarragona.com) i aquest mes, també sortirà en antena: Els veïns i veïnes dels barris de Tarragona ens parlaran, a partir del pròxim dia 17 de febrer, per Tarragona Ràdio (96.7) cada dilluns a les 21.00 hores i els cada dimarts a les 16.00 hores. Tots els ciutadans que hi vulguin participar poden enviar un correu a l’adreça favt@tinet.org.

Al capdavant d’aquest nou programa veïnal estan les periodistes Neus Rovira i Esther Valcárcel. Fins ara, els programes realitzats han parlat de temes diversos com ara les dificultats prèvies i l’alegria posterior de les activitats de les festes de Nadal als barris, la solidaritat veïnal plasmada en esdeveniments puntuals i projectes socials de llarga durada, la importància que tenen moltes de les entitats, a vegades poc conegudes, com ara els col·lectius de dones, l’Associació Cultural Shorouk, els equips de futbol base…

Com ja hem dit, des de principis d’any, el nou programa veïnal ha començat a funcionar a través de la pàgina web de la FAVT i la iniciativa ha tingut un gran èxit. Prova d’això és que les visites a aquesta pàgina web han augmentat notablement, passant d’una mitjana d’unes 2.000 visites mensuals, a les 123.000 visites al mes de gener , quan es va iniciar la nova Ràdio Veïnal.