.

El ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá, durant la presentació. Foto: Cedida

Red.es, entitat adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, ha presentat aquest dimarts el programa Kit Consulting. Es tracta d’un nou programa d’ajudes dirigit a pimes d’entre 10 i menys de 250 empleats i destinat a contractar serveis d’assessorament digital especialitzat i personalitzat.

Kit Consulting s’emmarca en el Pla de Recuperació Transformació i Resiliència, i compta amb un pressupost de 300 milions d’euros finançats per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU.

Les bases reguladores de Kit Consulting es van publicar al BOE el passat 11 de maig i es poden consultar en la web de Acelera pime, http://www.acelerapyme.es

Bons de 12.000, 18.000 i 24.000 euros per a serveis d’assessorament

L’ajuda es materialitza en un Bo d’Assessorament Digital que les Pimes hauran d’emprar en la contractació d’un o diversos dels serveis d’assessorament dels quals es compon el Programa. Aquests serveis d’assessorament permetran a les Pimes beneficiàries comptar amb un full de ruta per a avançar en la digitalització del seu negoci i continuar avançant en la seva transformació digital.

La quantia de les ajudes de Kit Consulting varien en funció de la grandària de l’empresa: si la Pime té entre 10 i menys de 50 empleats, la quantia de l’ajuda és de 12.000 euros, per a pimes entre 50 i menys de 100 empleats, el bo és de 18.000 euros i de 24.000 euros per a les empreses d’entre 100 i menys de 250 treballadors.

Les Pimes beneficiàries hauran de destinar el bo d’assessorament digital de Kit Cosulting a la contractació d’un o diversos serveis d’assessorament d’un catàleg compost per 10 categories de serveis en àrees clau en transformació digital: Servei d’assessorament en*IA, servei d’assessorament en anàlisi de dades (bàsic i avançat), servei d’assessorament en vendes digitals, servei d’assessorament en processos de negoci o processos de producció, servei d’assessorament en estratègia i rendiment de negoci, servei d’assessorament en ciberseguretat (bàsic, avançat i preparació per a la certificació) i un servei d’assessorament “360” en transformació digital.

Les pimes podran començar a sol·licitar l’ajuda a mitjan juny. Per a poder accedir a aquestes ajudes és important que les petites i mitjanes empreses sol·licitants compleixin els requisits mínims recollits en les bases del programa que es poden consultar en aquest enllaç.

Els Assessors Digitals que oferiran el servei

Els Assessors Digitals seran els encarregats de realitzar el servei d’assessorament triat per la Pime i de guiar-la en els següents passos que ha de donar en el seu procés de digitalització. Durant tota la vigència del programa estarà obert el termini d’adhesió com a Assessor Digital. Per a ser-ho, les empreses interessades hauran d’haver facturat almenys 100.000 euros en l’exercici anterior o tenir una mitjana d’ingressos superior a aquest llindar en els últims tres anys, entre altres requisits que poden consultar a les bases reguladores del Programa, i a l’Anunci d’Adhesió.

Per a poder adherir-se al Programa els Assessors Digitals hauran de complir els requisits mínims recollits en les bases del programa que es poden veure en aquest enllaç.

Sistema de tramitació automatitzada

Kit Consulting comptarà amb un sistema de tramitació automatitzat innovador, amb eines de robotització i Intel·ligència Artificial per a reduir la càrrega burocràtica, disminuir el nombre de documents a presentar i escurçar els terminis de concessió.

D’aquesta manera, les pimes podran sol·licitar l’ajuda sense aportar cap documentació. A més, en el procés de verificació de les justificacions dels serveis d’assessorament, Red.es posa en marxa, per primera vegada, una plataforma d’Intel·ligència Artificial que servirà de suport en el procés de verificació de les justificacions dels serveis d’assessorament. Es durà a terme a través d’un sistema LLM per a detectar plagis, còpies i comprovar la qualitat dels documents presentats.

Kit Consulting contempla també la figura del “representant voluntari” que permet que qualsevol tercer, sigui persona física o jurídica, degudament autoritzada, pugui demanar la subvenció per compte de l’empresa, per a contribuir així a eliminar tràmits a la pime i l’autònom.