TOTS 21

Presentació del nou equip de futbol platja a l'Ajuntament de la Torre.

Presentació del nou equip de futbol platja a l'Ajuntament de la Torre.

Torredembarra compta amb el primer club de base de futbol platja de Catalunya i de l’Estat espanyol. Aquest matí s’ha presentat oficialment el Club Futbol Platja Torredembarra que té com a president Llorenç Gómez, subcampió de la Copa del Món de Futbol Platja 2013 i un dels millors jugadors del món d’aquest esport.

Durant la presentació, l’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha explicat que tot i tractar-se d’una modalitat esportiva relativament nova, a Torredembarra hi ha tradició en el futbol platja. De fet, ja fa uns anys que es compta amb un equip (el Xiri’s TDB) que ha participat en diverses competicions i amb jugadors torrencs que han transcendit la Torre per ser rellevants a nivell de país i fins i tot en l’àmbit mundial. L’alcalde també ha reiterat el compromís de l’Ajuntament amb el futbol platja, tot recordant que Torredembarra ha estat l’escenari el 2011 i el 2012 de la fase prèvia de l’Euro Beach Soccer, i el 2013, i també l’estiu del 2014, la Superfinal.

La regidora d’Esport, Francisca Felguera, ha mostrat l’orgull per comptar amb una nova entitat  esportiva a la vila i ha destacat que el futbol platja és un esport molt viu a Torredembarra i que esdeveniments com l’Euro Beach Soccer són una activitat molt important que porta molta gent a la vila i a la platja de la Torre.

El president del Club Futbol Platja Torredembarra, Llorenç Gómez, ha explicat que el principal objectiu de la creació de l’entitat és posar en marxa una escola d’aquest esport ja que, si bé hi ha tradició a la Torre, la seva formació no està estructurada. Gómez ha ressaltat que es vol aconseguir una base estructurada i sòlida i que en el futur també ho facin altres clubs. En aquest sentit, ha comentat que a Catalunya i Espanya hi ha clubs de futbol platja en competició, però no amb escola de futbol base. En canvi, el de Torredembarra té com a premissa: aprenentatge, diversió i competició.

Al seu torn, el coordinador del Club Futbol Platja Torredembarra, Jeroni Rañé, ha explicat que la primera activitat que desenvoluparan és la realització d’un campus d’estiu durant els mesos de juliol i agost, tant per a iniciació al futbol platja i futvolei com per a tecnificació del futbol platja. I a partir d’aquí es readaptaran de cara a tota la temporada, segons l’interès que es generi. Llorenç Gómez i Jeroni Rañé han agraït a l’Ajuntament el seu suport en la promoció del futbol platja a Torredembarra.