.

D'esquerra a dreta, Mario Rigau, Carles Arola, José Ángel Saro, Loris Trevisan i Joan Antoni Domènech

Aquest matí s’ha presentat al Port de Tarragona una plataforma formada per diferents socis que busca traçar un camí perquè les empreses espanyoles puguin fer negocis a Argèlia. La plataforma està formada per la firma tarragonina Global Approach, Arola Aduanas y Consignacions, Bankinter i Comunicació Externa, aquesta darrera, comandada per l’empresari i periodista Joan Antoni Domènech. El projecte té el suport de CEO Med Cross Lines.

Es tracta de facilitar la tasca d’exportació des de Tarragona cap a Argèlia, un mercat que està creixent per a les empreses espanyoles. Actualment, el Port treballa amb 14 ports argelians. Fins a l’octubre passat, s’havien mogut dos milions de tones en el tràfic amb aquest país, quan en tot 2012 va ser d’1,2 milions de tones, ha assegurat el director de Desenvolupament corporatiu del Port, Joan Basora, durant la presentació de la plataforma.

Mario Rigau, president de Global Approach, ha subratllat que la proposta busca fixar un camí “el més segur i fiable possible” per a les empreses espanyoles. Entre els factors positius d’Argèlia, ha citat la superació del terrorisme, la seva estabilitat política o el fet que el país té un pla quinquennal vigent amb inversions de 286 milions de dòlars. Entre les obres previstes pel govern figuren cinc noves ciutats, 172 hospitals, 80 estadis i instal·lacions esportives o 6.000 quilòmetres de ferrocarril.

D’altra banda, el consignatari Carles Arola ha exposat que les dificultats habituals que presenta l’exportació són la normativa local i la documentació que les autoritats d’Argèlia reclamen per a determinats productes. En la jornada també hi han participat JoséÁngel Saro, director comercial de negoci internacional de Bankinter -que facilitarà la línia de finançament-, i Loris Trevisan, de CEP Med Cross Lines.