.

Guillermo ha fet pujar l’1-0 amb una rematada de cap al minut 43.

El Nàstic ha aconseguit aquesta tarda la primera victòria de la temporada i s’ha guanyat el dret de mirar cap a la part alta de la classificació després d’haver sumat en les darreres quatre jornades només 3 punts de 12 possibles. L’1-0 contra l’Amorebieta el situa en onzena posició amb 6 punts, a tres de la primera plaça de promoció d’ascens que correspon a la SD Logroñés. El líder, l’Alcoyano, està fora de l’abast del periscopi per ara, amb 13 punts.

Joan Oriol ha tornat a la titularitat després de la seva lesió, deixant fora Nil, i Josema ha debutat amb els granes davant una SD Amorebieta amb ADN típicament basc. Dur quan calia, ben organitzat i desplegant-se amb criteri, pressió avançada aprofitant el físic i verticalitat en atac. En resum, res de complicar-se la vida. Amb tot i això, l’única oportunitat que mereix ser citada ha estat una jugada de Jorge Mier amb cop de cap final de Rayco des de la frontal de la petita, aturat sense problemes per Manu García al minut 30.

Pel que fa als homes de Raül Agné, que ha hagut de cedir el seu lloc a la banqueta a Dani Vidal per sanció tot i que hi ha estat connectat telefònicament a pocs metres darrere seu, el sistema habitual i innegociable. El seu 4-4-2 ha donat molt de joc per les bandes, especialment per la de Robert Simón. Ajudat per les incorporacions de Tirlea, ha tornat de la lesió amb ganes de menjar-se el món. Per l’altra flanc, Aarón Rey també es mostrava actiu i seva ha estat la primera oportunitat amb un remat des de fora de l’àrea que el porter visitant ha hagut de neutralitzar en dos temps. Al minut 12, Pablo Fernández rematava de cap a la sortida d’un córner pràcticament des del punt de penal i tornava a posar en perill la porteria basca.

Raül Agné ha complert el primer dels dos partits de sanció des de darrere de la banqueta grana.

Però a partir dels 20 minuts de joc, el Nàstic ha començat a perdre pistonada amb insinuacions de xiulada des dels 4.029 assistents a l’estadi. El temps anava passant sense transmetre electricitat des del camp a la graderia, amb un duet ofensiu que de vegades sembla molestar-se més que una altra cosa. I precisament quan més dubtes es generaven sobre la utilitat dels davanters, tots dos han intervingut en la fabricació del gol. Pablo Fernández se’n sortia després d’un primer rebuig en una centrada des de la banda dreta de l’atac i Guillermo, murri, li guanyava la posició al central venint per la seva esquena i amb un cop de cap creuat establia l’1-0.

El Nàstic ha hagut de patir en determinades fases del partit.

Els bascos han sortit a la represa amb voluntat de fer-se notar. Amb el Nàstic aculat, Jauregui aprofitava que Tirlea li havia perdut la referència per rematar des del vèrtex de la petita massa creuat. Era el minut 48, i sis més tard Yryiarte l’enviava fora després d’aprofitar la manca de contundència de la defensa grana en el rebuig. El guio del partit tirava a drama, i Agné ha decidit canviar d’actors. Aaron Rey i Robert Simón, sense combustible, han estat substituïts per Bonilla i Montalvo, Marc Álvarez prenia el relleu de Pablo Fernández i Pochettino debutava en lliga per un Pedro del Campo de nota alta. Tot plegat venia acompanyat de canvi de sistema amb un 4-2-3-1 i obria la porta a un final de partit obert.

Izeta al minut 79 es quedava sol després d’una assistència de cap i sense centrals d’escolta etzibava la pilota a una Manu García valent que ha tapat porteria amb una sortida a tot o res. Mar Álvarez donava rèplica al 81 amb un cop de cap ajustat i al minut 83 Manu García tocava el suficient per enviar una rematada criminal de Pradera al travesser. Era el punt final d’un encontre que ha de ser recordat com el del punt d’inflexió del Nàstic aquesta temporada.

Alineacions

Nàstic: Manu García, Tirlea, Josema, Quintanilla, Joan Oriol, Montes Arce, Pedro del Campo (Pochettino, minut 86), Robert Simón (Bonilla, minut 67), Aaron Rey (Montalvo, minut 77), Guillermo Fernández (Marc Álvarez, minut 67), Pablo Fernández.

Banqueta: Dani Parra, Bonilla, Gorostidi, Andy Escuero, Montalvo, Pochettino, Nil, Valverde, Marc Álvarez, De la Peña.

SD Amorebieta: Magunagoitia, Jorge Mier, Xiker, Juan Rodríguez, Yriarte (Seguín, minut 77), Sibo, Rayco (Buján, minut 71), Jauregui (Pradera, minut 71), Iturraspe (Cantón, minut 77), Toni Herrero, Dorrio (Izeta, minut 59)

Banqueta: Marino, Murua, Garro, Buján, Albisua, Pradera, Izeta, Seguín, Víctor López, Cantón.

Gol: 1-0, Guillermo, minut 43.

Targeta groga: Juan Rodriguez, minut 87

Observacions: Abans de l’arrencada del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Pau López, jugador de la secció de futbol sala del Nàstic a més d’entrenador de les categories inferiors, mort aquesta setmana en accident de trànsit juntament amb Clàudia, de 18 anys.