.

.

TOTS 21


Pregó de la Festa Major a Cambrils a càrrec del periodista Xavier Pérez. Foto: Cedida

Pregó de la Festa Major a Cambrils a càrrec del periodista Xavier Pérez. Foto: Cedida

Tret de sortida oficial a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. El periodista d’entreteniment d’arrels cambrilenques Xavier Pérez Esquerdo ha estat l’encarregat de fer el pregó amb el que es dóna oficialment per inaugurada la Festa. Malgrat el temps, han estat molts els cambrilencs i cambrilenques que han volgut seguir i participar d’aquesta activitat.

L’activitat ha començat a les 20h amb la cercavila del pregó integrada pel bestiari festiu la Farnaca i la Galera i els seus timbalers. La Farnaca ha sortit de la plaça de la Vila, mentre que la Galera ha sortit del Pòsit. Tots s’han trobat a la plaça de l’Ajuntament amb la resta d’entitats festives: la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, la Colla castellera Xiquets de Cambrils, els Cop de Cap i el Ball de Diables Els Cagarrieres.

Seguidament, ha estat el torn de l’esperat pregó en què el periodista, Xavier Pérez Esquerdo, ha pujat a l’escenari i han dirigit unes paraules a tots els cambrilencs i cambrilenques. Esquerdo ha fet referència

En acabar, tots dos han protagonitzat el tradicional brindis amb cava i han presenciat la tronada de Festa Major.

Suspès el concert musical
El temporal de pluja ha impedit la celebració del concert del pregó previst amb el grup Germà Negre. Amb tot, el concert queda ajornat i es reprendrà durant la Festa de la Immaculada el mes de desembre.

Actes previstos durant el cap de setmana
Un dels altres actes destacats de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí és la celebració de la 24a Nit del Foc coorganitzada per la Colla Gegantera Tota l’Endanga i el departament de Festes de l’Ajuntament. La Nit del foc, que tindrà lloc el demà dissabte, s’iniciarà a les 18 hores amb el correfoc infantil, per seguir ja a les 10 de la nit amb la concentració de les colles i la celebració del correfoc pels carrers del nucli antic amb l’encesa de la plaça i l’espectacle pirotècnic.