.

.

TOTS 21

La sanció pot arribar fins als 4.000 euros. Foto: Cedida

La sanció pot arribar fins als 4.000 euros. Foto: Cedida

La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana de Tarragona, en col·laboració amb el departament de Neteja Pública, ha aconseguit localitzar i multar l’autor d’un abocament de mobles, bosses de la brossa i altres materials al mig del carrer.  

Els fets van ocórrer dijous 4 de maig al barri de Bonavista i un cop feta la investigació, arran d’una sèrie d’investigacions, s’ha pogut identificar i localitzar l’autor dels fets. L’autor ha resultat ser el propietari d’un pis proper que, per un canvi de llogater, actualment l’estava buidant, però sense complir cap normativa establerta en quan a l’ordenança municipal ni la llei de residus.  

L’autor, que va reconèixer els fets, pot arribar a pagar fins a 4.001€ de sanció.  

L'autor és el propietari d'un pis que canviava de llogaters. Foto: Cedida

L’autor és el propietari d’un pis que canviava de llogaters. Foto: Cedida

214 sancions aquest 2023
Des de principis d’any fins a mitjans d’abril, s’han interposat un total de 214 sancions. D’una banda, 33 sancions per incompliment de la Llei de residus, amb imports que van dels 1.000 als 4.001€. I de l’altra, 181 sancions per l’incompliment de l’Ordenança de Convivència ciutadana, 31 per realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització municipal i 147 per llençar o abandonar a l’espai públic qualsevol tipus de residu.  

L’any 2022 es va imposar 452 sancions. D’una banda, 58 sancions per incompliment de la Llei de residus i de l’altra, 394 sancions per incompliment de l’Ordenança de Convivència ciutadana, la majoria per abandonament en espais públics de qualsevol tipus de residu que hauria de ser lliurat al servei de voluminosos (262); també pel fet de realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització municipal (100); 29 per dipositar la brossa  o les escombraries fora dels contenidors i 3 per dipositar la brossa o les deixalles en el contenidor de recollida selectiva diferent al què correspongui per raó de la seva matèria.  

Avisar d’incidències
Des de l’Ajuntament es recorda a tots els ciutadans que cal una major sensibilització i cura per part de tothom, alhora que s’avisa que no complir amb les ordenances municipals, en aquest cas l’Ordenança General de Convivència Ciutadana, comporta aquestes sancions econòmiques que acabem de detallar.