.

A la casa de Cambrils, els agents van trobar prop de 500 plantes de marihuana. Els agents van intervenir tots els estris i la droga.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Reus juntament amb agents de la Policia Local de Cambrils han detingut entre ahir i avui, cinc homes, de 26, 28, 29, 47 i 48 anys, tots cinc de nacionalitat sèrbia i amb domicili a Cambrils o sense domicili conegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Aquest dimecres, Mossos d’Esquadra i Policia Local de Cambrils van realitzar dues entrades a dues cases situades a Cambrils i Vilafortuny. Aquests registres eren el resultat d’una investigació iniciada fa mesos a partir de diverses informacions que apuntaven a una casa ubicada a Vilafortuny on s’hauria instal·lat l’equip necessari per un cultiu intensiu de marihuana.

La investigació va permetre ampliar l’operatiu a una segona casa situada a Cambrils on els detinguts també estarien portant a terme la mateixa activitat. A més, els investigadors van comprovar que ambdues instal·lacions s’havien fet amb un alt grau de professionalització. Això queda demostrat per tot el sistema d’ocultació tant de l’olor que desprenen les plantes com del calor que emeten les llums utilitzades pel seu cultiu.

Els investigadors van poder saber també que es van pagar 15.000 euros pel lloguer de tot un any d’una de les cases.

En la vivenda situada a Vilafortuny la plantació ja havia estat recollida i la marihuana preparada per a la distribució. Els mossos van trobar més d’una trentena de bosses algunes, algunes envasades al buit, amb un pes de prop de 27 kg.

Ahir dimecres, agents dels dos cossos policials, amb autorització judicial, van portar a terme l’entrada i registre dels dos immobles. En el situat a Vilafortuny la plantació ja havia estat recollida i la marihuana preparada per a la distribució. Els mossos van trobar més d’una trentena de bosses algunes, algunes envasades al buit, amb un pes de prop de 27 kg.

Destaca de la instal·lació de la casa de Vilafortuny que la plantació estava situada al pàrquing en una habitació construïda per accedir-hi només a través d’unes escales interiors.

En la segona entrada i registre, la de la casa de Cambrils, els agents van trobar prop de 500 plantes de marihuana. Els agents van intervenir tots els estris i la droga. A més, es va comprovar que en les dues cases s’havia punxat la llum i s’estava cometen delicte de defraudació elèctrica.

Durant les entrades d’ahir, els agents van detenir quatre homes. Aquesta tarda s’ha pogut detenir un cinquè integrant del grup, l’home de 28 anys i de nacionalitat sèrbia.

Els detinguts, sense antecedents policials, passaran a disposició del jutjat número 4 de Reus en les properes hores.