.

.

TOTS 21


L’Ajuntament de Calafell ha informat avui per mitjà del seu compte oficial de Twitter de la mort, aquest migdia, de dues persones a la costa de Segur de Calafell mentre es trobaven practican el submarinisme. “Són dos homes de 50 i 56 anys, veïns de Vilafranca del Penedès i del Vendrell”, afirma el consistori. El missatge afegeix que “es desconeixen les causes concretes del fet, que s’està investigant”.

Tal com ha ampliat Protecció Civil de la Generaliat, segons l’avís que s’ha rebut al telèfon d’emergències 112 (11.02 hores), hi havia un grup de persones fent submarinisme i una d’elles se l’han trobat inconscient i l’han tret fora de l’aigua per fer-li la reanimació cardiopulmonar. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha seguit amb les tasques de reanimació, que han resultat infructuoses.

A banda, i mentre els sanitaris atenien aquesta persona, el grup ha trobat a faltar un altre submarinista i ha començat la recerca d’aquesta segona persona. De seguida l’ha localitzat una embarcació de la policia marítima dels Mossos d’Esquadra i l’han portat al port per tal de reanimar-la, tot i que finalment també ha mort.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius de la Policia Local de Calafell i de la Guardia Civil, que es fan càrrec de les diligències i d’investigar les causes de la mort.

Els Bombers de la Generalitat també havien activat 4 dotacions, entre les quals els GRAE (Grup d’Actuacions Especials) subaquàtics, però finalment no ha estat necessària la seva actuació.

Redacció