.

.

TOTS 21

El Centre de Coordinació de Salvament Marítim a Tarragona, dependent del Ministeri de Foment, ha coordinat el rescat dels tripulants de l’embarcació d’esbarjo Ursus, que va quedar ahir a la nit a la deriva davant del port de Calafat (Tarragona). Una tripulant ha mort i els altres 3 han estat rescatats amb vida.

Al voltant de les 22.30 hores, Salvament Marítim va rebre la trucada de l’embarcació motora Ursus, alertant que s’havia quedat a la deriva davant del port de Calafat. Des del CCS Tarragona es va mobilitzar la Salvamar Polaris, que en un primer moment va estar realitzant les tasques de recerca, ja que des de l’embarcació no podien indicar la seva localització GPS i es desconeixia la seva posició exacta. Posteriorment es va mobilitzar el Helimer 220, que va localitzar l’embarcació a 6 milles de la costa de l’Ametlla.

La Salvamar Polaris va començar l’operació de remolc -les condicions meteorològiques eren adverses, forta maror i vent amb ratxes de 50 nusos-, però durant la mateixa va començar a entrar aigua al Ursus i l’embarcació va bolcar.

Immediatament, des de la Salvamar Polaris es va rescatar a 3 persones, però es va constatar que la quarta que viatjava en l’embarcació d’esbarjo -una dona- estava desapareguda.

Ràpidament es va posar en marxa un dispositiu de recerca format per la pròpia Salvamer Polaris en zona, el Helimer 220 i la Salvamar Fomalhaut. Addicionalment, es mobilitza als bussos dels bombers de la Generalitat.

El Helimer 220 va recuperar a la dona de l’aigua i la va traslladar a l’aeroport de Reus. Durant el trasllat es li van ser practicant les maniobres de RCP (reanimació cardiopulmonar), que va continuar realitzant el personal mèdic ja en terra. Finalment van confirmar la seva defunció.

La Salvamar Polaris va traslladar als 3 tripulants rescatats a l’Ametlla, on van arribar al voltant de les 4.50 hores i van ser atesos per una ambulància medicalitzada del servei d’emergències mèdiques (SEM).

Des de primera hora d’aquest matí la Salvamar Fomalhaut està realitzant la recerca de la motora, que va quedar buida a la deriva.