.

Imatge d'arxiu d'una platja. Foto: Tarragona Ràdio

Imatge d'arxiu d'una platja. Foto: Tarragona Ràdio

A les 11.25 hores ha mort un home de 71 anys de nacionalitat espanyola i veí del Vendrell, a la platja de Sant Salvador del Vendrell (Baix Penedès). Segons les primeres informacions, l’home, que ha anat a la platja acompanyat de la seva dona, hauria entrat a l’aigua i durant el bany hauria perdut la consciència. El servei de socorrisme l’ha tret de l’aigua i, un cop a la sorra, li ha practicat les primeres maniobres de reanimació fins que han arribat al lloc els professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han seguit amb les tasques de reanimació però amb resultat infructuós.

El SEM també ha hagut d’atendre la dona (70 anys) del finat per ansietat i li ha donat d’alta in situ. Al lloc dels fets han enviat dues ambulàncies. Els Mossos d’Esquadra hi han intervingut amb quatre patrulles de seguretat ciutadana del Vendrell i també hi ha intervingut la Policia Local. A la platja hi onejava la bandera verda, indicant que el bany estava permès en el moment dels fets.
Protecció Civil de la Generalitat insisteix en les recomanacions, especialment per a la gent gran, per tal de minimitzar els riscos a les platges i gaudir-ne. Per això ha iniciat la campanya “A la platja, siguem grans”, conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya.