.

Part de l'espigó del Port de Salou que toca a la platja de Llevant del municipi. Foto: ACN

Part de l'espigó del Port de Salou que toca a la platja de Llevant del municipi. Foto: ACN

Un home de 74 anys ha mort aquest matí a l’espigó del Port de Salou, al costat de la platja de Llevant (Tarragonès). Segons ha informat Protecció Civil, que ha rebut l’avís a les 11 del matí, uns banyistes de la platja han alertat els socorristes que hi havia un home surant a l’aigua. Un cop l’han tret inconscient, els socorristes li han realitzat les primeres maniobres de reanimació fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat dues ambulàncies. Els professionals del SEM han continuat amb les maniobres de reanimació, però aquestes han resultat infructuoses. A la platja on ha passat l’incident onejava bandera verda i hi havia bones condicions per al bany.

A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), també s’hi han desplaçat cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local de Salou.

Gaspar del Hierro, responsable d’un negoci d’activitats aquàtiques a peu de platja, ha explicat a l’ACN com ell mateix, amb una moto d’aigua, ha tret la víctima del mar i, ja a la sorra, ha començat a reanimar-la abans que arribessin els socorristes. Del Hierro també ha comentat que a la zona on ha tingut lloc l’incident, al costat de l’espigó del Port de Salou, “l’aigua fa una espècie de remolí” i de vegades ha atrapat algun banyista.

En el que portem d’estiu, 16 banyistes han mort al litoral de Catalunya, l’últim el passat 28 d’agost a Calella (Maresme).