.

Peret en una imatge d'arxiu

Peret en una imatge d'arxiu

Pere Pubill i Calaf, conegut amb el nom artístic de Peret i considerat el pare de la rumba catalana, ha mort aquest dimecres al migdia als 79 anys a la clínica Quirón de Barcelona a causa d’un càncer, segons ha confirmat el portaveu de la família, Toni Garcia. Peret, nascut a Mataró el 24 de març del 1935, havia anunciat a finals de juliol passat que deixava temporalment els escenaris per tractar-se un càncer. El cantant es trobava enllestint el seu primer disc en català i treballava en un altre en castellà. Peret va debutar als escenaris a la dècada dels anys 40 i durant la seva carrera ha publicat 27 discos.

L’artista va explicar en un comunicat que els metges li havien detectar la malaltia feia uns dies i que ja es trobava seguint el tractament corresponent. Peret deia que els facultatius li havien assegurat que no trigaria en poder tornar a oferir concerts, “que és el que més m’agrada en el món”, indicava.

Actualment, el cantant es trobava enllestint el seu primer disc íntegrament cantat en català i acabava de “donar FORMA” a l’enregistrament d’un nou treball en castellà. “Així que tot i que per ara no em veureu als escenaris, en breu hi haurà cançons noves”, assenyalava. Peret volia afrontar la malaltia “amb enteresa i optimisme”.

“No era pas jo qui cantava que “es preferible reír que llorar y que así la vida se debe tomar”? Doncs en això estic”, afegia. Finalment, Peret agraïa a tothom el respecte i l’estima que li han demostrat i demanava comprensió per aquests dies dedicats exclusivament a la seva recuperació.