.

Una imatge d'arxiu de la platja Llarga de Salou. Foto: Cedida

Una imatge d’arxiu de la platja Llarga de Salou. Foto: Cedida

És l’onzena víctima mortal a les platges catalanes d’aquest estiu

Una dona de 80 anys ha mort ofegada aquest dimarts a la Platja Llarga de Salou. El servei de socorrisme de la zona ha trucat al telèfon d’emergències 112 a dos quarts de quatre de la tarda per informar que havien tret de l’aigua una banyista i que estava inconscient.

Els socorristes li han fet les maniobres de reanimació fins que ha arribat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha continuat amb la reanimació cardiopulmonar sense èxit. El SEM ha enviat tres unitats, una d’elles d’intervenció i suport. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil també s’han desplaçat a la zona.

En el moment de l’incident onejava la bandera verda.

La d’avui és l’onzena víctima mortal a les platges catalanes des del 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors coincidint amb un episodi de temperatures molt altes.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.