.

Anna Mula, la segona per a dreta. Foto: Twitter JNC Tarragona

Commoció a Tarragona en haver-se conegut la mort, la passada nit als 55 anys d’edat, de la presidenta del Club Maginet de Tarragona, la popular Anna Mula, destacada activista cultural.

Vinculada des dels inicis al Club Maginet del que era actualment presidenta, va ser també la creadora de la Rueta Infantil de Carnaval i durant molts anys la veu de la Disfressa d’Or. Anna Mula va treballar molts anys a la llar infantil del Ninot i, darrerament, formava part de l’equip d’educadors de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).

També ha estat una persona molt implicada a l’Associació de Veïns de la Verge del Carme i al Club d’Handbol de Sant Salvador.

L’Ajuntament de Tarragona ha mostrat públicament el seu condol assenyalant que “amb ella marxa una persona activa i vital a qui la ciutat li deu molt del seu patrimoni cultural”.

Institucions, entitats i fins i tot partits politics han expressat així mateix el seu condol a través de les xarxes socials, des de la regidora de Cultura i portaveu del PSC, Begoña Floria, passant pel PDeCAT o l’associació Amics de la Part Alta.

La regidora de Cultura subratllava a Twitter: “Molt afectada pel traspàs d’Anna Mula. Molts records personals i apreci mutu. I un gran reconeixement com a persona que ha fet molt a nivell cultural i associatiu. Entre altres moltes iniciatives va crear la rueta infantil i va ser la veu de la Disfressa d’Or molts anys…”

A seu torn, el PDeCAT expresava en el mateix canal: “Avui ens hem despertat amb una molt mala notícia. Des del Partit Demòcrata a #Tarragona volem expressar el nostre condol més sincer a la família i amics de l’estimada Anna Mula, presidenta del Club Maginet. “.

Anna Mula, educadora i que havia posat la veu a la Disfressa d’Or, moria víctima d’una aturada cardíaca.

L’entitat ja rondava els 60 anys i es dedicava a les activitats infantils, destacant especialment el concurs de sorra i el Carnaval de la ciutat. Entre altres fites destacava la recuperació del nom del Parc del Maginet. El Maginet va ser un popular personatge creat pel periodista Josep Maria Tarrassa, molt apreciat per generacions d’infants als anys 50.