.

.

TOTS 21


Maradona, durant la seva etapa al Barça.

Diego Armando Maradona ha mort aquest dimecres als 60 anys d’un infart a la seva residència de la urbanització privada de Tigre, a les rodalies de Buenos Aires, a l’Argentina, segons recull la premsa del país sud-americà, que confirma el decés a través de l’agent i amic del jugador Matía Morla. El ‘pelusa’, com se’l coneixia popularment, residia en aquesta casa des de fa dues setmanes, on es va instal·lar un cop el van donar d’alta el 3 de novembre d’un centre hospitalari després de ser operat d’urgència d’un hematoma subdural crònic. El president argentí, Alberto Fernández, ha decretat tres dies de dol nacional.

Maradona va debutar amb Argentinos Juniors l’any 1976, on va esclatar el seu talent, i va passar a Boca Juniors abans d’arribar al FC Barcelona, fitxat per Josep Lluís Núñez per mil milions de pessetes, on va estar-hi dues temporades (des de 1982 fins a 1984). L’equip blaugrana va guanyar durant aquesta etapa una Copa del Rei, una Copa de la Lliga i una Superlliga.

Posteriorment va anar al Nàpols (1984-1991) per retornar a Espanya per jugar amb el Sevilla una temporada, abans de fer les maletes cap al seu país i acomiadar-se del futbol professional com a jugador amb a samarreta del Newell’s Old Boys.

A Nàpols va assolir dos títols de lliga de la Sèria en un equip que no comptava entre els millors i una Copa de la UEFA. Fou també campió del món amb Argentina en 1986.

Trajectòria de Maradona:

No és cap secret que la vida de Maradona ha estat polièdrica. I els diferents mitjans s’ha n encarregst de resumir-la destacant-se els diferents vessants. Aquí us deixem un resum:

HuffPost: La turbulenta vida sentimental de Maradona

Sport: Seis hechos históricos en la vida de Maradona

Marca: Maradona, los 10 momentos futbolísticos que lo definen: “¿De qué planeta viniste?”

Esports3: Tusquets recorda el viatge de Maradona des de Buenos Aires per firmar pel Barça

Mundo Deportivo: El legendario calentamiento de Maradona

Sport: Los 700 días de Maradona en Barcelona

Redacció