.

Montserrat Vallès, directora de l’Institut Jaume I, ha obert avui la Festa Major de la Segregació de Salou amb un pregó en què ha definit la seva localitat com “una ciutat jove i, per tant, agosarada, perque ho vol tot!”. Vallès també considera considera que Salou, tot i la seva joventut  (diumenge celebrarà 27 anys de la seva constitució com a municipi) és una ciutat sàvia: “Aquí la saviesa no té a veure amb l’acumulació d’anys, sinó amb allò que som capaços d’integrar: cultures, economies, destinació i serveis turístics de primer nivell amb noves inversions, creixement sostenible en el paisatge… coneixements i sentiments.”

La pregonera, que des del curs 2001-2002 treballa com a professora i directora del primer institut salouenc, ha volgut remarcar la importància dels seus alumnes en la construcció de la ciutat: “Els nostres estimats alumnes, la nostra raó de ser, són el present i el futur de Salou, i uns dels seus millors ambaixadors”.

El discurs de Vallès ha traspuat passió per una ciutat que “enamora” i també per la seva professió, que va triar perquè creu que “l’educació és la que empeny a les persones a fer les coses bé, o de la millor manera possible i amb la màxima dignitat”. Els agraïments i reconeixements també han estat protagonistes del pregó. En especial, Vallès ha agrait la tasca de tots els alcaldes i regidors d’Ensenyament que ha tingut la ciutat.

27 anys celebrant la Segregació, “un somni necessari”

Tant la pregonera com l’alcalde, Pere Granados, han recalcat la importància de celebrar la Festa Major com un reconeixement als que van fer possible la segregació i com a recordatori de la necessitat de seguir treballant per l’ideal dels que van impulsar-la. “Salou és avui el que és gràcies a l’esforç d’uns homes i dones units per una raó i un sentiment, que intentaven donar vida a un somni necessari, reclamant un poble amb plenitud per poder garantir i gestionar el seu destí”, ha manifestat Granados, qui també ha demanat “unitat i esforç” per lluitar pel futur de Salou, “la causa comuna de tots”.

Precisament, Granados també ha presentat Vallès lligant la seva tasca a la construcció del passat, del present i del futur de Salou. El passat perquè “l’Institut Jaume I i la Montserrat Vallès (que és ja una icona del centre) van participar en l’impuls de Salou des de l’inici”, i el present i el futur perquè “pel seu contacte directe amb la comunitat educativa Vallès coneix la realitat humana de Salou amb els seus desafiaments i il·lusions, i també les seves aptituds i capacitats per desenvolupar aquest futur”.

Podeu consultar el programa de la Festa Major de la Segregació fent clic aquí.

Romà Rofes