.

El Departament d’Igualtat i de les Dones de l’Ajuntament de Mont-roig impulsa la commemoració del 8M de forma transversal, comptant amb els altres departaments i amb entitats municipals.

L’objectiu és avançar cap una societat sense desigualtats de gènere, en igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i sobretot, lliure de violències sexistes.

Entre les activitats programades hi ha la proposta de contes per la igualtat que organitzen les biblioteques municipals. La tasca pedagògica amb perspectiva de gènere continua amb la representació de l’espectacle, Ei que estimar no fa mal per l’alumnat de primer de primària de les tres escoles del municipi, que visitaran el
Teatre del Centre Polivalent de Miami Platja el dia 7 de març.

També en col·laboració amb l’Institut Antoni Ballester i amb l’Institut de Miami i amb l’objectiu de trencar amb els estereotips de gènere en el món laboral s’ha promogut la realització d’una taula rodona de dones empoderades. Així l’alumnat de 4rt d’ESO dels instituts podran escoltar l’experiència de dones enginyeres agrònomes, advocades i empresàries, entre d’altres.

El dia 8 de març tindrà lloc la lectura del manifest institucional, a les 9.30h davant de l’Ajuntament de Mont-roig, i a les 10.30h davant de les Oficines municipals de Miami Platja. La trobada de dones empresàries i emprenedores també es celebrarà el mateix dia 8 amb un dinar i una trobada networking.

Les entitats del municipi

Les entitats que se sumen al programa commemoratiu són la Unió de Dones de Mont-roig que realitzarà diverses activitats com una xerrada, una sessió de ioga i un taller de sac de llavors tèrmic, i l’Associació Deixa’t Abraçar de Suport al Dol que proposa dos tallers de biodansa, els dies 8 i 16 de març, a la Casa de Cultura i al Centre Polivalent, respectivament.

El programa es completa amb un espectacle còmic titulat Micro macho que tindrà lloc el dia 19 de març a les 20.00h al teatre del Centre Polivalent, coincidint amb la Festa Major de Sant Josep de Miami Platja. Micro macho és una obra dirigida per Bernat López, de la Companyia Kamaleonik, que ens exposa de manera divertida però sense embuts les dificultats a les quals es veuen sotmeses les dones en la nostra societat.

Formació en perspectiva de gènere i LGTBIQ+ pel personal de l’administració

Paral·lelament, a la programació d’activitats per commemorar el 8M, s’està duent a terme la preparació d’una formació en perspectiva de gènere pel personal municipal, en compliment dels objectius institucionals per a promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, a través d’accions de sensibilització i formació en igualtat pels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, Nostraigua i Nostreserveis.