.

Foto de família dels guanyadors d’enguany

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Salou s’ha omplert aquest vespre de divendres amb membres d’entitats, colles i participants de la Festa Major d’Hivern per seguir d’aprop el veredicte del jurat sobre la rua de lluïment del Cós Blanc 2018.

L’alcalde Pere Granados i la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, han lliurat els premis als guanyadors del concurs del Cós Blanc, que ha organitzat, per tercer any consecutiu, la regidoria per destacar la bona feina de les colles en tres àmbits: a la millor disfressa, a la millor carretel·la i, finalment, a la millor comparsa. En cada categoria s’han premiat els dos primers classificats.

Així doncs, el veredicte del jurat que s’ha llegit durant l’acte ha premiat en la categoria de Disfressa amb la Confeti d’or i 800 euros a la colla “Confetti” amb la disfressa “Steampunk”; i el segon premi ha estat per a la colla “Xucurrate” amb la disfressa “Sombrereros y conills”, la qual s’ha endut un premi de 500 euros.

En categoria Carretel·la: el primer premi ha estat per la colla “Grup Esplai Salou”-que anava amb una disfressa de Harry Potter-, el qual s’ha endut el Trofeu Confeti d’or i 800 euros; mentre que el segon premiat ha estat la carretel·la de la colla “Escola Elisabeth”-que anaven vestits de la caputxeta vermella-, la qual s’ha endut un premi de 500 euros. Finalment, la tercera categoria, la de millor Comparsa, se l’ha endut la colla “Molta Festa” –amb la vestimenta que identifica la sèrie televisiva d’èxit La Casa de Papel- també amb un premi del Confeti d’or i 800 euros; i en segona posició la colla “Picardies” –que anava de El Gran Showman-, la qual s’ha endut un premi de 500 euros.

El Jurat d’aquest primer premi ha estat format pel tècnic de Festes de Tarragona, Xavier González; pels periodistes Ricard Checa, Teresa Clavé i Jordi Vinyoles, i pel compositor municipal, lletrista, guionista, actor i director, Toni Romera; i presidit per la regidora de Cultura i Festes.

D’altra banda, en l’apartat de premis que lliura el TAC12 per a la carretel·la més televisiva i que han votat a través dels webs www.participo.cat o www.tac12.tv els espectadors han determinat que en aquesta edició correspon a la colla Grup Esplai Salou.

Imatges del vídeo resum de la festa: