.

Alba Muntadas i Jordi Molinera.

L’EINA (la coalició d’ERC a Altafulla) ha escollit amb un procés d’eleccions primàries obertes a la ciutadania, a Jordi Molinera i Alba Muntadas per encapçalar, els dos en igualtat de condicions com a coalcaldables, la candidatura republicana a les eleccions municipals de 2019.

Els dos regidors republicans es presentaran com a coalcaldables, un sistema de lideratge cooperatiu i que defuig de pràctiques individualistes. Per la coalcaldable Alba Muntadas el sistema de coalcaldia “és una manera diferent de governar Altafulla, prioritzant el treballant en equip on tothom pugui aportar les seves idees i oferint una Alcaldia paritària, amb un home i una dona al capdavant del govern.”

Des de la seva sortida del govern al 2016, l’EINA és el principal partit de l’oposició altafullenca, i després de que ERC guanyés a Altafulla les darreres eleccions al Parlament del 21D els republicans altafullencs encaren les properes eleccions municipals amb l’objectiu de guanyar. Per al coalcaldable Molinera, “al poble es respira una necessitat de canvi en les maneres de governar, i l’EINA tenim la il·lusió i l’experiència de govern que Altafulla necessita”.

Promoure la participació ciutadana

Un total de 101 altafullencs i altafullenques van participar a les primàries, dels quals 98 van avalar la candidatura conjunta que van presentar Molinera i Muntadas. Després d’un mandat on el govern d’Alternativa ha eliminat el Consell de Participació i les Audiències Públiques, la participació ciutadana serà un dels eixos del programa electoral de l’EINA al seu govern si guanyen les properes eleccions municipals.