.

.

TOTS 21


Imatge de la  presentació de l’acord de govern a Cambrils amb l’alcaldessa Camí Mendoza (ERC) al centre amb els representants de Junts per Cambrils, Josep Lluís Abella, i Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, el 28 de maig del 2019. Foto: ACN

Sotrac polític a Cambrils, després que aquest dimarts mateix s’hagi registrat formalment al consistori la presentació d’una moció de censura en la qual s’inclou un dels partits que formen part de l’equip de govern actual (ERC, Junts per Cambrils i NMC). De fet, serà precisament el portaveu de Nou Moviment per Cambrils (NMC), Oliver Klein, el candidat proposat per substituir l’actual alcaldessa, la republicana Camí Mendoza. La moció compta amb el suport de 13 dels 21 regidors del plenari, després de sumar, a més dels 3 del NMC, els 4 del PSC, els 3 de Ciutadans, el regidor del PP i els dos no adscrits, un dels quals procedeix de la formació taronja i l’altre del grup de Junts per Cambrils, l’únic soci de govern que li queda a ERC.

La presentació de la moció ha engegat el procés automàtic regulat per  llei i impossible d’aturar malgrat fins i tot la dimissió de l’alcaldessa, i contempla la convocatòria per al dia 28 de setembre a les 12:00 hores del plenari que ha de servir per fer efectiu el recanvi. Els convocants de la moció explicaran aquesta tarda en roda de premsa les claus que han portat a aquesta decisió, si bé fonts consultades per Tots21 indiquen com un punt decisiu: la mala relació entre els partits que conformaven l’equip de govern  En aquest sentit, s’apunta a l’existència de presumptes moviments des dels republicans per prescindir del partit de Klein i tornar a apropar-se als sociallistes com un dels elements desencadenants de la crisi.

J.S.