.

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària

L’anunci de tancament de l’Hemeroteca de Tarragona per part de la Fundació Catalunya-La Pedrera segueix donant a parlar i provocant reaccions. En aquest cas de forma conjunta per part dels quatre grups municipals de l’Ajuntament tarragoní (PSC, CiU, PP i ICV) que uneixen la seva disconformitat i presentaran una moció unitària en la propera sessió plenària de divendres.

L’acord consisteix a “manifestar el total desacord davant la decisió de Fundació Catalunya-la Pedrera de tancar l’Hemeroteca Tarragona, instar la Fundació que la mantingui oberta o la reobri de forma immediata si ja ha fet efectiu el seu tancament”, a la vegada “mantenir la unitat del fons documental en el lloc d’origen, garantint la seva conservació i evitar la seva dispersió”. Finalment “dur a terme totes aquestes actuacions amb la major urgència possible”

L’Hemeroteca Tarragona va ser fundada l’any 1974 pel Departament d’Història Moderna de la Delegació de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona a Tarragona, amb l’esforç professor i d’un grup d’estudiants que recopilaven publicacions periòdiques a través de subscripcions gratuïtes i donacions d’institucions i de particulars. Dos anys després, el febrer de 1976, el Consell d’Administració de Caixa Tarragona va integrar els fons acumulats de la universitat a l’antiga Sala d’exposicions de l’Obra Social de Caixa Tarragona. A partir d’aquest moment, l’Hemeroteca ha ampliat constantment el nombre d’exemplars del catàleg fins a arribar a un fons dels més importants d’Europa classificats i conservats des de 1711 i fins a dia d’avui. Actualment l’Hemeroteca és propietat de Fundació Catalunya-La Pedrera que va absorbir el patrimoni de Fundació Caixa Tarragona.

L’Hemeroteca Tarragona acull un dels millors fons documentals de Catalunya i de tot l’Estat, publicacions diàries i periòdiques des de l’àmbit local i internacional. La construcció d’aquest fons ha estat possible gràcies a la col·laboració de desenes de ciutadans i amb els beneficis generats a partir de l’estalvi de milers de tarragonins i tarragonines a través de Caixa Tarragona al llarg de tres dècades. L’equipament té doncs una gran importància social i cultural, i és un patrimoni col·lectiu que ara mateix té un futur incert, després de la decisió unilateral de Fundació Catalunya-La Pedrera de tancar portes de l’Hemeroteca el dia 20 de desembre.

/* JS para menú plegable móvil Divi */