TOTS 21

Dídac Alonso ensenya la seva plata. Foto: Cedida

Dídac Alonso ensenya la seva plata. Foto: Cedida

Els atletes del Club Atletisme Tarragona Mireia López Urbano i Dídac Alonso Del Campo s’han proclamat brillants subcampions de Catalunya aquest diumenge en les proves de pentatló i llançament de javelina, respectivament. Mireia aconseguia la medalla de plata en el Campionat de Catalunya de proves combinades juvenil de pista coberta, disputat a Sabadell, mentre que Dídac era plata al campionat de Catalunya júnior de llançaments d’hivern, que ha tingut lloc a l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona.

L'atleta Mireia López. Foto: Cedida

L’atleta Mireia López. Foto: Cedida

La Mireia ha quatllat una competició sensacional, aconseguint superar la seva marca personal en quatre de les cinc proves disputades. Començava la competició de la millor manera, en imposar-se en la prova dels 60 metres tanques amb un sensacional registre de 8.66 segons, que suposa igualar la novena millor marca estatal de tots els temps per una vallista de categoria juvenil. En el salt d’alçada, única prova en la que la Mireia rendia per sota de la seva millor marca, l’atleta tarragonina perdia l’avantatge assolit en la prova precedent i retrocedia fins la quarta posició, la qual cosa l’obligaba a competir al màxim nivell en la resta de proves per mantenir-se en la lluita. Un gran llançament de 10,43 metres en la prova del llançament de pes i un magnífic salt de 5,35 metres en el salt de llargada li permetien situar-se en segona posició abans de la prova final. En aquesta, els 800 metres llisos, la Mireia aconseguia no veure’s distanciada de les seves rivals més directes i s’assegurava per un ínfim marge de tan sols dos punts la medalla de plata, per davant d’Irina Belmonte (Lleida UA), tercera amb 3.279 punts, i d’Anna Cabrera (Avinent Manresa), quarta amb 3.253 punts. La victòria era per Clara Gabaldón (AA Catalunya) amb 3.589 punts, mentre que Mireia acabava segona amb 3.281 punts.

Per la seva banda, en Dídac Alonso quatllava un gran concurs en la prova júnior de llançament de javelina, en el que millorava en cada llançament fins a assolir uns excel.lents 43,58 metres, molt a prop de la seva millor marca personal, que li garantien la segona posició, per darrera de Miquel Rodríguez (GEiEG), vencedor amb 45,46 metres.

Bernat Verdú i Mario Sánchez finalistes al Campionat de Catalunya de Proves Combinades cadet

Bernat Verdú i Mario Sánchez han aconseguit places de finalista al Campionat de Catalunya de Proves Combinades de pista coberta en categoria cadet, en finalitzar en 6a i 7a posició, respectivament.

Els dos atletes de l’Escola han aconseguit guanyar una prova cadascú, sent Mario el més ràpid en els 60 mll amb un gran temps de 7.51 s i Bernat en els 60 mt, aturant el cronòmetre en 8.94 s, sent ambdues marques mínimes per al Campionat d’Espanya de pista coberta de la seva categoria.

Bernat ha completat la seva combinada amb un bon 60 mll amb 7.71 s, saltant 5,28 m a la llargada i 1,56 m a l’alçada, enviant el pes fins als 6,85 m i lluitant els 1000 mll per acabar-lo en 3:07.44 min; uns molt bons registres que l’han portat a finalitzar en 6a posició amb 3.167 punts.

I Mario també ha realitzat una gran combinada, saltant 5,12 m a la llargada i 1,56 m a l’alçada, llançant el pes fins als 8,34 m, marcant 9.71 s al 60 mt i corrent el 1000mll amb 3:16.75 min, gràcies als quals l’han permès finalitzar en 7a posició amb 3.041 punts.

Júlia Suárez 19ena al Campionat de Catalunya de marxa en ruta

Aquest diumenge s’ha disputat el Campionat de Catalunya de marxa en ruta a Viladecans, on l’alevina Júlia Suárez, que era la primera vegada que disputava aquest campionat, ha finalitzat en una meritòria 19a posició, marcant un temps de 13:14 minuts en una prova amb gairebé 60 participants i tenint en compte que no estava en les millors condicions físiques.

A més, també ha disputat la cursa open, acompanyant a l’atleta cadet de l’Escola Ainhoa Pérez i coneixent a grans marxadors de l’elit nacional, com en Jesús Ángel Garcia Bragado, participant als 50 km marxa als passats Jocs Olímpics de Rio.