.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez, i l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz, han participat a l’acte de presentació del nou vehicle de neteja viària. Foto: Consell Comarcal

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez, i l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz, han participat a l’acte de presentació del nou vehicle de neteja viària que ha decidit incorporar aquest municipi per millorar la gestió d’aquest servei als seus carrers i places. La presentació d’aquest vehicle marca l’inici de les modificacions i millores demanades per diversos ajuntaments del Tarragonès en diferents àmbits dels serveis de recollida i neteja.

Cal recordar que el Consell Comarcal del Tarragonès presta de forma conjunta i mancomunada aquests serveis a diversos municipis del Tarragonès. Al setembre de 2019, el Consell i l’empresa FCC Medio Ambiente S.A. signaven el contracte mitjançant el qual l’empresa esdevenia l’adjudicatària de serveis ambientals a la comarca. Fa ja alguns mesos, alguns d’aquests municipis van decidir la incorporació, modificació o ampliació de diversos serveis delegats en matèria de recollida de residus, neteja viària i de platges, així com de gestió de les deixalleries, millores que ara es comencen a posar en funcionament.

En el cas concret de La Canonja, s’ha incorporat aquest nou vehicle i també es reforçarà el servei de neteja viària amb més personal. A la presentació que ha tingut lloc avui a la seu de l’empresa FCC Medio Ambiente S.A. a Tarragona, també hi ha participat Joan Martí Pla, vicepresident primer del Consell Comarcal del Tarragonès i president de la Comissió de Medi Ambient; a més de Jesús Padullés, responsable de FCC Medio Ambiente SA, entre d’altres.

Altres municipis que incorporen millores

Mitjançant els respectius acords plenaris, a més de la Canonja, els ajuntaments d’Altafulla, el Catllar, Creixell, el Morell, Perafort, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, Renau, la Riera de Gaià, Salomó, la Secuita, Vespella de Gaià i Vilallonga del Camp també han decidit incorporar canvis i millores en els serveis del contracte atorgat a l’empresa FCC Medio Ambiente S.A. Aquests serveis no estaven inclosos inicialment en el plec d’acord primer.

Entre les modificacions que s’incorporen destaquen: incrementar els serveis de recollida amb més unitats de contenidors; canviar la ubicació d’alguns dels contenidors existents; gestionar caixes per a la brigada; ampliar la recollida de poda; incrementar freqüències de pas; etc.

Pel que fa als vehicles, en total s’incorporaran al servei 5 vehicles nous, dels quals 3 són recol·lectors i 2 més de suport. I en referència a les deixalleries, està previst col·locar i gestionar dues caixes de 20m3 per a runes i voluminosos per a l’ús exclusiu dels Ajuntaments a cada una de les deixalleries fixes.

Redacció