.

Els Reis d’Orient, amb l’alcalde de Salou. Foto: Jaume Garcia

Salou ha sortit massivament al carrer per viure l’arribada dels Reis d’Orient amb la seva màgia insuperable. Milers de persones han vençut el fred per no perdre’s l’espectacular vinguda dels emissaris de la bona nova, la nit dels regals i la il.lusió.

Milers de persones han seguit la Cavalcada reial. Foto: Jaume Garcia

Un espectacle infantil instal.lat a l’inici del passeig Jaume I ha fet desfilar personatges de dibuixos animats, com el Buggs Bunny o Woody, el protagonista animat de la saga fílmica Toy. No han faltat els amics dels nens i nenes salouenques del club Xic’s, l’esquirol Rocky, l’Ànega Confetina i el personatge nou, el Pirata Dragut, acompanyant d’Eric, el patge reial, i la cartera reial.

Els personatges dels Xic’s, molt estimats per la mainada. Foto: Jaume Garcia

Melcior, Gaspar i Baltasar, arribant a Salou. Fotos: Jaume Garcia

Els reis han arribat en vaixell al port de Salou i han desfilat fins al lloc on hi havia l’escenari muntat. Allí, han estat rebuts efusivament pels nens i nenes, per l’alcalde, Pere Granados, i els regidors del consistori.

 

L’alcalde s’ha dirigit a ells per demanar-los que hi hagi pau al món i els ha recordat que els nens i nenes de Salou “s’han portat molt bé” i per això ja poden rebre els regals. L’alcalde ha agraït als Reis Mags la seva visita, reafirmant que el millor regal és el de “compartir” i tenir cura dels que més ho necessiten. Amb el desig que Salou, i el món sencer, avancin cap a un futur ple de pau i felicitat, la ciutat espera ja amb il·lusió la pròxima visita d’aquests personatges màgics, en un món més pròsper i ple de felicitat.

A continuació, Granados els ha lliurat la clau màgica que obre les portes de les cases dels nens i nenes, i el rei Melcior s’ha dirigit a les famílies i a la canalla per anunciar-los que els nens de la vila s’han portat molt bé i mereixen els regals.

 

Melcior ha destacat que “els nens de Salou heu estat molt bons i si algú s’ha portat una mica malament, encara teniu temps de portar-vos bé”.

No ha faltat la cartera reial, amb les cartes de la canalla. Foto: Jaume Garcia

El sac de carbó, per als que s’han portat malament. Foto: Jaume Garcia

Tot seguit ha començat la Cavalcada reial, formada per nou carrosses i amb la novetat que tancava el trenet amb nens amb autisme. És el primer any que es fleta un trenet per seguir la Cavalcada reial destinat a aquest col.lectiu, ha destacat el regidor de Festes, Xavier Montalà.

Un moment de l’animada Cavalcada reial. Foto: Cedida

El rei Baltasar, desfilant pels atapeïts carrers de Salou. Foto: Cedida

L’acció ha comptat amb el suport de les organitzacions Todos en Azul i Aigua Marina. “A més a més, enguany hem destinat un tram, el carrer Comissió de Festes, que es farà sense soroll per respecte a aquest col.lectiu i també destinat a persoes amb mobilitat reduïda”, ha continuat explicant el regidor.

També han estat protagonistes les carrosses de Salou, que ja preparen el Cos Blanc i que donaven color amb els seus disfressos i caracteritzacions al recorregt reial.

Jaume Garcia

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */