.

.

TOTS 21


Milers de persones omplen el Parc de les Exposicions de Perpinyà en l’acte del Consell per la República. Foto: Elisabet Don

Milers de persones amb estelades i senyeres omplen des de de fa més d’una hora el Parc de les Exposicions de Perpinyà per participar en l’acte polític organitzat pel Consell per la República, on hi participaran l’eurodiputat Carles Puigdemont, juntament amb Toni Comín i Clara Ponsatí.

Està previst també que hi intervinguin el president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general dels republicans, Marta Rovira. L’acte es preveu que congregui unes 70.000 persones. A primera hora del matí, l’alcalde de Perpinyà ha rebut el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Carles Puigdemont. L’AP-7 ha arribat a registrar 6 quilòmetres de cua direcció Perpinyà.

En l’acte, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha fet una crida a preparar “la lluita definitiva” de l’independentisme “amb la mateixa convicció” que es va celebrar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 però “superant errors i vencent dutes i febleses”. Ho ha dit a Perpinyà durant l’acte organitzat pel Consell per la República que ha aplegat desenes de milers d’independentistes a la capital del Rosselló. “Prepareu-vos”, ha insistit Puigdemont, que ha advertit que “totes les victòries futures només es poden aconseguir fent cas d’aquest mot d’ordre”. També ha aprofitat l’acte per carregar contra la justícia espanyola i el “règim monàrquic hereu directe del franquisme”, al qual ha acusat de tenir “al·lèrgia a la catalanitat”.

Per la seva banda, Torra ha dit que es tracta d’un “dia d’esperança” i d’un “retrobament entre dues Catalunyes”. L’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha explicat que ha acollit la delegació catalana perquè està a favor de la llibertat d’expressió i ha recordat que Perpinyà és “terra d’exili”. La recepció s’ha fet poc abans de l’acte organitzat pel Consell per al República.

ACN