.

Terrenys on ha d'anar l'escola. Foto: Cedida Mediterrània

Terrenys on ha d’anar l’escola. Foto: Cedida Mediterrània

El debat sobre la nova escola anglesa que s’ha de fer a Boscos ha superat el tràmit del ple municipal tot i l’oposició de C’s, ERC i la CUP. Els vots favorables a la construcció d’aquesta per part d’Unió, PP i PSC ha donat la majoria a l’equip de Govern per seguir tirant endavant el projecte d’aquesta escola privada en anglès que dependrà directament del British Council.
El conseller d’urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, ha defensat el fet de poder fer la cessió dels terrenys per poder construir una escola “això seguirà sent un equipament públic. Els equipaments públics poden tenir concessions administratives i gestió privada”. Milà ha posat d’exemple la Plaça de Toros o les guinguetes de la Platja, les dues sent públiques i gestionades per entitats privades. “Tarragona és una ciutat desbertebrada però necessitem esquitxar tot el territori” ha afirmat Milà. El mateix conseller d’urbanisme ha explicat que ara s’ha de fer l’estudi de mobilitat i el pla especial per poder acollir a l’escola. Un Milà que ha recordat que l’escola s’ha ofert per obrir el centre a la població de boscos quan siguin hores no lectives.

Veïns de boscos al ple municipal. Foto:Tarragona21

Veïns de boscos al ple municipal. Foto:Tarragona21

Segons ha anunciat Josep Maria Milà  “hi ha converses perquè el gran equipament de la zona de boscos hauria de ser a la ciutat residencial i ara s’està redactant un nou estdui amb la Generalitat per poder gaudir d’aquella instal·lació”.
Milà ha acabat la seva intervenció dient “estic enfadat per arribar a aquesta situació”.
I és que la construcció d’aquest nou centre seguiexn La construcció d’aquesta nova escola anglesa a boscos, s’ha de fer als terrenys situats al carrer Joan Lamote de Griñon.
Ara mateix el tràmit es troba en fase d’adjudicació i pendent de dos recursos; el que han presentat els veïns i el que ha presentat l’escola Internacional que és l’altre centre que va participar en el concurs juntament amb Jigsaw.
Des de Convergència, Albert Abelló ha estat contundent quan ha dit que “A la nostra ciutat cada cop que es vol fer una cosa hi ha problemàtiques d’aquests tipus”.
Per la seva banda, Arga Sentís (ICV-EUiA), ha reconegut que “estic amoïnada perquè aquests tipus de temes esclatin al plenari”
Els grups que s’han oposat a l’escola C’S, ERC i la CUP. Han estat més directes quan han parlat de la situació actual. Rubn Viñuales (C’s) ha demanat “perdó als veïns” per no poder tirar endavant la moció i la CUP ha anunciat que estarà a la disposició dels mateixos veïns per tirar endavant possibles mobilitzacions.
Mònica Alabart (ERC) ha demanat que es defineixi el model educatiu de la ciutat i ha reclamat que s’aposti per l’escola pública.
El mateix alcalde Ballesteros ha recollit la moció i s’ha mostrat “decebut perquè aquí es parla d’esforç públic i aquí aquesta casa va aprovar 8M d’euros per l’EOI que mancava a aquesta ciutat. Boscos necessita un gran equipament a la part que toca a la carretera a la ciutat residencial. Si no apostem per aquest projecte pot passar que perdem una altra iniciativa a la nostra ciutat”.