.

Imatge de la Diputació de Tarragona. Foto d'arxiu.

Imatge de la Diputació de Tarragona. Foto d’arxiu.

Un total de 55 projectes d’arreu de la demarcació opten enguany als Premis Emprèn que convoca la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i contribuir a generar ocupació al territori.

En aquesta edició els premis s’han reformulat per adaptar-se als nous temps i arribar al màxim d’àmbits i sectors mantenint la dotació econòmica en 35.000 euros. Aquesta quantitat es distribuirà en 5.000 euros per a cada modalitat i, a més a més, s’inclouen dos reconeixements per categoria dotats amb 1.000 euros cadascun. Amb aquesta nova distribució augmenten els premis que tenen dotació econòmica. El concurs s’adreça a persones emprenedores del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre que vulguin posar en marxa un projecte empresarial.

Enguany, la categoria que compta amb més participació és la de Turisme, cultura i experiències, amb 23 projectes inscrits, seguida de Tecnologia i innovació, que compta amb 11 propostes, Economia social, amb 9, Eficiència energètica i sostenibilitat, amb 7 i Salut i esport, amb 5 projectes inscrits. Pel que fa a l’àmbit territorial dels projectes presentats 38 són del Camp de Tarragona i 17 de les Terres de l’Ebre.

Els participants a la 4a edició dels Premis Emprèn han pogut apuntar-se, durant tot el mes de juny, a un seguit de jornades formatives i informatives arreu del territori que els han proporcionat eines i coneixements pràctics enfocats a la creació i promoció de projectes empresarials.