.

Un moment de la gresca que ha acompanyat la festa flashmob. Fotos: Tarragona21

Miami Platja ha sortit al carrer aquest dissabte de festa grossa per ocupar festivament l’avinguda de Barcelona, que en poques setmanes restarà definitivament oberta a la circulació i que li comença a canviar la cara al nucli de població en una actuació urbanística que suposarà un abans i un després per a una població marcada des dels seus orígens per la presència de l’N-340.

Un vermut popular i un espectacle d’acrobàcies i humor, campionats de jocs de taula per als joves, la tirada local del Club de Tir Miami Platja i la gran festa de Sant Josep centraven la jornada. Les bandes s’han fet els amos amb els carrers, amb l’espectacular el xou musical de la Bandarra Street Orkestra. Hi ha hagut espai per la ballada de gegants de la Colla Gegantera del Barri dels 6 carrers, els Grallers de Mont-roig, la colla gegantera del Barri de Dalt Pitota i Pitot, l’Associació Lluna Roja i la Batucada Miami Sona.

El remat ha estat una massiva flashmob, assajada dies enrera, i que ha acabat engrescant el propi alcalde, Fran Morancho.

El tradicional ball de festa major amb el quartet Shákata, era prvist que tanqués els actes de dissabte 16 de març.

Els veïns han pogut trepitjar el tram reformat, marcat per unes voreres molt més amples que abans, un circuit de carril bici, vegetació, bancs i nova il·luminació. Les noves voreres permeten també obrir noves terrasses o ocupar-ne més espai.

Diumenge serà el torn de la festa multicultural, que començarà a les 12 del migdia a la plaça del Centre Polivalent. Durant tot el dia hi haurà mostra gastronòmica amb degustacions, balls i actuacions musicals de diverses associacions de Miami Platja. Al vespre, la companyia Mumusic Circus portarà l’espectacle Flou Papagayo al teatre del Centre Polivalent. Una proposta que destaca per haver rebut el premi al millor espectacle de carrer dels premis Zirkòlika de circ en català (2018) i per estar nominada als premis Maxs de les arts escèniques.

Més imatges de la festa: