.

.

TOTS 21


Instantània de l'entrega de premis. Foto: Cedida

Instantània de l’entrega de premis. Foto: Cedida

Messer Ibérica va lliurar divendres passat, 9 de juny el Premi Work Experience a Isabel Martínez, estudiant del Màster d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en un acte celebrat al rectorat. Messer atorga el premi Work Experience per setè any. Està dotat amb una beca de 3.000 euros amb la qual finança la matrícula de màster de l’estudiant premiada.

L’acte va ser presidit pel rector de la URV, Josep Pallarès, el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV, Ioanis Katakis, així com el director general de Messer Ibérica, Rubén Folgado. La guanyadora del premi farà les seves pràctiques a l’empresa, on desenvoluparà el seu treball de màster en el camp de la descarbonització realitzant càlculs de la petjada de carboni de diferents processos industrials.

Rubén Folgado va assenyalar sobre aquest tema: “La neutralitat climàtica pot aconseguir-se reduint les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i compensant les emissions restants. Es tracta d’un viatge a llarg termini que només pot emprendre’s en equip, juntament amb totes les parts interessades. A Messer, estem treballant en reduir la petjada de carboni dels nostres propis processos i desenvolupant solucions innovadores i sostenibles per als nostres clients”.

Ioanis Katakis va explicar que “el programa Work Experience exemplifica una col·laboració entre Universitat i empresa que genera valor per als estudiants, l’empresa i la pròpia Universitat. La preparació, capacitat i habilitats de la guanyadora demostren el poder d’atracció de talent que té l’ETSEQ quan treballa amb empreses com Messer, la participació de les quals en el programa Work Experience des dels seus inicis agraïm profundament”.

Josep Pallarès va afirmar que amb iniciatives com el Premi Work Experience la distància entre Universitat i empresa es redueix i proporciona als estudiants experiències que podran aplicar en qualsevol àmbit de la seva vida professional.

Lliurament del Premi Work Experience. Foto: Cedida

Lliurament del Premi Work Experience. Foto: Cedida

Premi Messer per a estudiants de grau de la ETSEQ
Per altra banda, aquest dimarts 13 de juny, es va celebrar a l’ETSEQ un altre lliurament de premi: l’11a edició del Premi Messer per a estudiants d’enginyeria química (GEQ) i d’enginyeria de bioprocessos alimentaris (GEBA). Un total de 67 estudiants de segon curs de grau van competir en 10 equips per aquest guardó. Els futurs enginyers van presentar els seus projectes integrats que tenien per títol Refineria vs. Biorrefineria: comparant la seva sostenibilitat en el cas de producció d’etilè (GEQ) i Disseny d’una planta de producció de formatge d’origen vegetal (GEBA).

La defensa davant un jurat compost per professors de la Universitat i representants de l’empresa va tenir lloc el mateix dia 13 al matí al campus de Sescelades de la URV. El jurat va tenir en compte les valoracions globals dels projectes, la seva presentació i el coneixement demostrat pels alumnes, i especialment l’aplicació de gasos industrials en els processos dissenyats.

En l’acte celebrat a la tarda, presidit per Ercilia García, vicerectora de Valorització del Coneixement, Transferència i Ocupabilitat de la URV, Ioanis Katakis, director de l’ETSEQ, María Mas, gerent de l’AEQT i Ernesto Rodríguez, director tècnic de Messer Ibérica, es va lliurar el premi a l’equip guanyador de GEQ format per Iman Farrukh, Aida Yong Galindo, Cèlia Román, Adrià Panisello, Ainhoa Redondo, Miquel Prats i Carlos Romera com a líder. L’equip premiat de GEBA està format per Alba Bru, Albert Torrents i liderat per Núria Jiménez. Messer convida als estudiants guardonats a participar en un taller d’orientació professional que els indicarà on encaixaran millor els seus talents.

La gerent de l’AEQT, María Mas, va felicitar a Messer i l’ETSEQ per aquesta iniciativa per fomentar el talent i va subratllar l’aportació de l’enginyeria química i agroalimentària per a donar solucions als reptes de la societat.

Premi Messer GEQ. Foto: Cedida

Premi Messer GEQ. Foto: Cedida

La vicerectora Ercilia García va posar l’accent en la importància del treball en equip i el lideratge per a aconseguir resultats òptims. Possibilitats com aquest premi són un enorme desafiament i una experiència enriquidora per a tots els equips participants.

Ernesto Rodríguez, director tècnic de Messer Ibérica, va lloar la importància que els projectes presentats van donar a la sostenibilitat que en el futur serà d’obligat compliment ja que la situació del nostre planeta és crítica. La captació i transformació dels gasos d’efecte d’hivernacle, especialment del CO₂ seran el pròxim gran repte també per als futurs enginyers.

Messer Ibérica i la Universitat Rovira i Virgili van signar en 2013 un conveni que agrupa diferents línies de col·laboració. Tots dos premis tenen com a objectiu, reconèixer i impulsar el talent en el sector de l’enginyeria química. Iniciatives com aquestes formen part de l’estratègia de l’empresa i ajuden a captar joves talents per a incorporar-los en la companyia.