.

Stefan Messer, propietari i CEO Messer Group GmbH

Stefan Messer, propietari i CEO Messer Group GmbH

L’empresa de gasos industrials Messer adquireix, juntament amb CVC Capital Partners Fund VII (“CVC“), la majoria del negoci de gasos de Linde AG a Amèrica del Nord i algunes activitats de Linde i Praxair a Amèrica del Sud amb efecte d’1 de març de 2019 mitjançant una joint venture anomenada Messer Industries GmbH.

Messer Industries inverteix en total al voltant de 3,6 mil milions de dòlars estatunidencs (3,2 mil milions d’euros). Messer aporta la majoria de les seves empreses d’Europa Occidental a la joint venture.

La compra de part del negoci de Linde i Praxair a Amèrica per Messer Industries GmbH, una joint venture entre Messer Group GmbH i l’inversor financer CVC Capital Partners Fund VII (CVC), s’ha completat amb efecte a partir d’avui.

“En crear aquesta associació estratègica, estem aprofitant una oportunitat única per a tornar als mercats d’Amèrica del Nord i del Sud. Això convertirà a Messer en un actor global en aquest sector i consolidarà la seva posició com l’empresa familiar més gran de gasos industrials a nivell mundial. És una oportunitat única en la vida”, diu Stefan Messer, propietari i CEO de Messer Group GmbH.

“Pretenem integrar completament la joint venture en el Grup Messer de gestió familiar en uns pocs anys. A mitjà termini, volem utilitzar la fusió de les dues empreses per a convertir-nos novament en un actor global amb presència en els mercats rellevants de gasos industrials.”

Les empreses de Linde adquirits als EUA, el Canadà, el Brasil i Colòmbia i les activitats de Praxair a Xile compten amb uns 5.400 empleats que van generar en 2018 vendes de 1.800 milions de dòlars estatunidencs (1.600 milions d’euros) amb un EBITDA d’aproximadament 408 milions de dòlars estatunidencs (359 milions d’euros).

El Grup Messer aporta la majoria de les seves empreses d’Europa Occidental situades a Benelux, Dinamarca, Alemanya, França, Espanya, Suïssa i Portugal, així com la seva entitat algeriana a la joint venture. Aquestes empreses compten amb al voltant de 830 empleats que van generar en 2018 unes vendes de 339 milions d’euros i un EBITDA de 54 milions d’euros per a Messer Group GmbH.