.

Una colla participant en una edició anterior de la Baixada

Una colla participant en una edició anterior de la Baixada

El proper dissabte 6 de febrer a les 11h se celebrarà la XI edició de la Baixada del Pajaritu, organitzada per l’Associació Cultural Colla Pajaritu amb la col·laboració de diverses entitats i establiments de la ciutat. La cita, que ha estat possible en part gràcies a la campanya de micromecenatge de Verkami assolida amb èxit, inclourà novetats tant pel que fa als premis com pel que fa als actes previstos de forma paral·lela a la popular baixada i pujada d’andròmines de to satíric.

Pel que fa als premis, es passarà de sis a nou premis, gràcies a la incorporació de tres nous guardons. Així, per una banda, entre els participants el Jurat Gamberro decidirà el repartiment de sis premis: el Premi Disseny, el Premi Posada en Escena, el Premi Patacada, el Premi Sàtira, el Premi David Bowie i el Premi Jaume I.

Premi sorpresa

A aquests se sumarà un Premi Sorpresa que el jurat desvetllarà en el darrer moment, i dos Premis Sorteig: un entre tots els ajudants i organitzadors de la Baixada del Pajaritu, i un segon entre tots els mecenes de la campanya de Verkami.

La campanya de recaptació d’aportacions es va tancar el passat dimarts després d’haver superat l’objectiu inicial, amb 1.575 euros. Tots els premiats rebran un trofeu dissenyat per l’artista Amanbeo i un lot de productes
cedit pels diferents col·laboradors en l’organització de la Baixada.

Com a novetat, des de les deu del matí, hi ha previstes activitats a la plaça del Rei com una botifarrada per esmorzar a les 10 del dematí i una paella (13,15h) per cloure l’esdeveniment. També des de les deu del matí i fins les tres de la tarda, a la plaça del Rei hi haurà actuacions musicals organitzades pel Club del Vinil Tarragona en què participaran els següents artistes: The Primy’s, Sagaç selecter, Pallaretti, MamboJambo, Mejor Playa. També actuarà el cantautor Mariscal Canapé i el DJ Amanbeo. La baixada i pujada d’andròmines arrencarà a les 11h i està previst que a les
13:30 h es faci l’entrega de premis.