.

L'Aula Magna del Campus Catalunya s'ha omplert de gom a gom. Foto: Joan Marc Salvat

L'Aula Magna del Campus Catalunya s'ha omplert de gom a gom. Foto: Joan Marc Salvat

La Festa de l’Esport a Tarragona 2014 ha estat una reivindicació de l’esport en totes les seves categories i modalitats. Amb la presència del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, juntament amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat, Joaquim Nin, fins a 117 esportistes i 14 clubs del Camp de Tarragona han pujat a l’escenari per rebre el guardó corresponent. Precisament, Nin ha volgut destacar la rellevància de l’esport en clau de país: “Per superar obstacles en l’esport us ha calgut confiança, i l’autoconfiança és també el que necessita un país per mirar endavant”. Una nació, ha resolt Nin, “es construeix també amb l’esport”.

Des d’esports i esportistes reconeguts, com el campió de trial Albert Cabestany, passant per l’equip sénior del CBT o la llençadora de martell Berta Castells, fins als menys coneguts, com els atletes Irene Méndez (La Canonja, campiona de 200 metres llisos), la Federació de Cecs i Deficients Visuals de Tarragona (en les modalitats d’escacs, futbol sala i natació), passant pel ciclisme, la gimnàstica rítimica, el judo o el karate.
Els guardons volen premiar aquells esportistes de categoria juvenil (a partir de 17 anys) i sènior del Camp de Tarragona que hagin aconseguit un primer lloc en campionats de Catalunya, pòdium en campionats d’Espanya o que hagin participat en un campionat Europeu o en un campionat del Món durant l’any 2013.
/* JS para menú plegable móvil Divi */