.

Els activistes de la PAH, reunits amb els Mossos d'Esquadra. Foto: ACN

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha paralitzat aquest dimecres la seu central de Catalunya Caixa a Tarragona. Més d’un centenar d’activistes de les PAH de la demarcació han irromput passades les deu del matí a la sucursal de la plaça Imperial Tàrraco per reclamar que els responsables de l’entitat bancària acceptin negociar els casos d’una quinzena de famílies del territori amenaçades per un desnonament hipotecari.

La PAH ha arrencat el compromís de Catalunya Caixa de debatre la situació de sis casos amb el director territorial de Barcelona, que es desplaçarà a Tarragona aquesta mateixa tarda. La protesta ha obligat l’entitat a tancar la sucursal durant bona part del matí.

Membres de la PAH de Tarragona, del Baix Penedès i les Terres de l’Ebre han ocupat durant més de tres hores la sucursal amb pancartes i xiulets, i han escampat una muntanya de papers pel terra de l’entitat. L’oficina ha deixat d’atendre el públic i el personal ha abandonat els seus llocs de treball. Els Mossos d’Esquadra s’han personat a les instal·lacions.

El portaveu de la PAH a Tarragona, Joan Bel, ha celebrat que els responsables territorials de l’entitat s’hagin compromès, per escrit, a negociar els casos de sis famílies amenaçades de desnonament. Bel ha explicat que un recuperador vingut de Barcelona s’asseurà a negociar amb els activistes a les quatre de la tarda.