.

.

TOTS 21


El tinent d'alcalde de Treball i Ocupació, Xavier Tarrés

L’Ajuntament de Tarragona promou per enguany la formació i ocupació a través de Tarragona Impulsa. El programa mixt de treball i formació i la ‘Casa d’oficis de Campclar i la Part Alta’ donen feina a més 90 persones amb una subvenció de 1.425.047 €

L’any 2014 arranca amb la contractació de  persones que participen en un programa mixt, subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu. Aquest programa consta de dos projectes: el Programa mixt de treball i formació i el Programa mixt de treball i formació per a persones aturades perceptores de renda mínima d’inserció laboral.

A més cal afegir-hi el projecte de Treballs als barris (de Camp Clar i la Part Alta) que junt amb  el Programa mixt de treball i formació i el Programa de treball i formació per a persones aturades perceptores de renda mínima sumen una subvenció de 1.425.047 euros. “Una quantitat considerable, que com a ciutat preceptora ens permet treballar aquestes realitats i fer un esforç perquè les perspectives siguin més positives. Hem d’estar preparats per fer front a l’atur i facilitar la inclusió social”, ha dit Xavier Tarrés, tinent d’alcalde de Treball i Ocupació.

Programa de treball i formació

El Programa mixt de treball i formació té 61 participants i una subvenció de 518.235 euros i el Programa de Treball i Formació, adreçat a persones aturades perceptores de renda mínima d’inserció( RMI), compta amb sis participants i 49.734 euros.

Les persones destinatàries han d’estar en situació d’atur, tenen prioritat les de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi de Tarragona i zona d’influència.  En 6 places s’ha prioritzat persones aturades perceptores de la renda mínima d’inserció (RMI).

L’objectiu d’aquestes contractacions és qualificar als participants mitjançant el desenvolupament de tasques  en diferents departaments municipals, donar suport a la orientació, oferint formació, mitjançant l’assistència a sessions setmanals. “I gràcies a aquestes accions la població es beneficia de les actuacions realitzades en les diferents zones i serveis a Tarragona”, afirma el consistori.

Els totals conjunts del Programa mixt i el  Programa de Treball i Formació per a persones aturades perceptores de renda mínima d’inserció laboral és de 67 participants amb una subvenció de 567.970.

Treball als Barris

Un altre projecte, és Treballs als Barris (de Camp Clar i la Part Alta), amb una subvenció total: 857.078,89 euros.

Treball als Barris és un projecte subvencionat pel SOC i pel Fons Social Europeu, que dóna suport de manera prioritària als barris de Campclar i Part Alta i zona d’influència, per tal de millorar-les des del punt de vista ocupacional. Amb l’objectiu d’estimular-hi la creació de l’activitat econòmica i la generació d’ocupació, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones que hi resideixen, el Projecte “Treball als barris” dóna suport a projectes de caràcter integrat en el marc d’un Pla d’execució anual.

Els dispositius d’inserció soci laboral de col·lectius amb dificultats especials als barris de Campclar i Part Alta es realitzarà amb accions d’orientació i d’inserció laboral. Està format per sis tècnics que permeten el funcionament del projecte: quatre tècnics d’inserció laboral, un prospector i un de suport als emprenedors.

Casa d’oficis de Campclar i la Part Alta

Dins d’aquesta acció es seleccionaran 20 joves d’ entre 16 i 24 anys per cadascun dels mòduls, que aquest any consta de dues especialitats:

Mòdul 1 – Atenció soci sanitària a persones dependents en institucions socials, on els joves rebran formació i experiència en serveis assistencials.

Mòdul 2: reparació i manteniment d’habitatges per dur a terme aquest mòdul s’han coordinat diferents departaments de l’Ajuntament per oferir serveis a la comunitat.