.

Els empresaris turístics retreuen als elegibles del PSC, PP, Cs, ERC i Junts x Cat la burocràcia, els aparcaments cars, l’incivisme i l’apatia

Els empresaris turístics retreuen als elegibles del PSC, PP, Cs, ERC i Junts x Cat la burocràcia, els aparcaments cars, l’incivisme i l’apatia

Més de cent persones van omplir ahir de gom a gom el restaurant Solric, en la quarta edició de les tertúlies `Els Àpats de Mediterrània al Solric´ que, excepcionalment, eren en format col·loqui entre els empresaris, els veïns i els polítics, moderats pel president de Mare Terra Fundació Mediterrània i de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona, Àngel Juárez.

Per part dels empresaris, van participar el president de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano i el de la Via T, Salvador Minguella; dels veïns, el vicepresident de la CET, Roberto Hernández i Ramon Núñez, de Farts de Soroll i dels polítics, Begoña Floria (PSC), Imma Rodríguez (PP); Rubén Viñuales (Cs), Xavi Puig (ERC) i Dídac Nadal (Junts xCat).

Entre el públic, hi havia una nodrida representació del comerç i de l’oci de la ciutat i en el torn de preguntes, la majoria va dibuixar una Tarragona molt adormida que cal despertar amb voluntat política i orgull de ciutat. Entre els més aplaudits, una comerciant que va denunciar que ella és la tercera generació del seu negoci i que cada cop ha de batallar més dur per tirar endavant perquè “no hi ha ningú pel carrer”.

També els músics van demanar poder actuar en condicions i van reivindicar que la música al carrer també és un reclam turístic molt explotat en altres ciutats.

De la seva banda, els empresaris de l’oci nocturn van demanar més presència policial a l’hora de tancar perquè per moltes inversions que facin, no poden controlar la gent quan surt dels seus locals.

El representant de Farts de Soroll va reivindicar, un cop més, un mapa acústic i va demanar la creació d’una taula per tirar endavant eines que haurien d’apropar posicions.

Les dues representants de l’equip de Govern, Begoña Floria (PSC) i Imma Rodríguez, han coincidit en defensar que la ciutat no està adormida.

Rodríguez, que ostenta la cartera de Turisme, Inma Rodríguez, assegura que “Tarragona està desperta si els ciutadans ho estan” i ha defensat que fins ara, no s’havia apostat mai pel turisme de la ciutat.

Floria ha assegurat que els aparcaments no són un problema, més en una aposta decidida pel transport públic. La socialista defensa una “ciutat per a les persones, no pels cotxes”

Els tres representants de l’oposició han defensat que la ciutat sí que està adormida, tot i que Viñuales ha donat la raó a la popular de que fins ara, mai s’havia apostat pel turisme. Viñuales defensa una ciutat amb activitats al carrer, com ja es fa en moltes altres a Europa, que de retruc també revitalitzaria el comerç i uns aparcaments més barats per no “expulsar més els visitants”

També Nadal sosté que cal abaratir el preu per aparcar a Tarragona a un màxim de 3 euros i que cal apostar pel comerç de proximitat.

Finalment, Xavi Puig ha promès que “escoltarà molt” i per això, proposa articular la ciutat en districtes, per tal de donar més participació als veïns i empresaris i ha lamentat la gran ocasió perduda de mostrar Tarragona al món durant els Jocs del Mediterrani “en lloc de paracaigudistes”.

En conjunt, es va demanar solucions a l’abandonament del centre, el degoteig constant de tancament de botigues, la lentitud administrativa i, sobretot, les traves a l’hora de dinamitzar el comerç i l’oci de la ciutat.