.

.

TOTS 21


La Pobla va acomiadar ahir diumenge la seva Festa Major d’hivern. Unes celebracions que van donar inici a principis de gener i que han permès als habitants de La Pobla, així com als visitants d’altres poblacions properes, gaudir d’un programa ampli i variat, amb propostes per a tothom i que s’han caracteritzat per l’elevada participació registrada.

En el seu darrer capítol, la Festa Major del Lledó va incloure atractius com el Correfoc i versots infantils. Com de costum, el Ball de diables Els 7 Pecats Capitals van oferir un gran espectacle de pólvora i llum, que va amenitzar el vespre de dissabte.

Finalment, ahir diumenge el 3r Campionat de pàdel i de bàsquet 3×3, la Trobada ocellaire catalana, Copa de Catalunya i el parc d’inflables per als infants van oferir les darreres possibilitats de diversió associada a una Festa Major que ja és història i que ha deixat clar, una vegada més, l’interès per la cultura, en totes les seves formes d’expressió, per part dels pobletans.

Superada ja la primera gran cita de l’any a La Pobla, els seus habitants es preparen per gaudir plenament del Carnaval. Tot és a punt per a la celebració, aquest proper dissabte, de la gran rua de Carnestoltes. Com cada any, aquesta omplirà els carrers pobletans d’alegria, color i fantasia, gràcies a les més de 650 persones que formaran part de la desfilada. Aquestes estaran integrades en una vintena de comparses, la majoria d’elles amb carrossa pròpia.

La gran rua pobletana, organitzada per l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet i que comptarà amb la col·laboració i el suport de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i de la Comissió de Festes, donarà inici a l’avinguda Tarragona i desfilarà també pel carrer Mina de Madró, carrer Bassal, avinguda Pintor Marià Fortuny, avinguda de la Generalitat, rambla Jaume I i carrer Bassal fins arribar al final del recorregut, fixat al davant del Pavelló Esportiu Municipal.

Durant tot el trajecte, els integrants de la rua estaran acompanyats pel nombrós públic que, tot lluint les seves disfresses, contribuiran a generar l’ambient festiu que La Pobla viurà aquest proper dissabte, en una jornada que s’allargarà fins ben entrada la matinada, gràcies al Ball de Carnestoltes que tindrà lloc al Pavelló municipal. Aquest ball estarà amenitzat pels DJ locals de La Pobla, així com per DJ Nacho Lascasas.
Els infants, protagonistes

D’altra banda i com és costum a La Pobla, els alumnes de les llars d’infants l’Esquirol i de l’Escola Mare de Déu del Lledó també protagonitzaran i gaudiran del seu particular Carnaval. Ho faran, en el cas dels estudiants de l’escola, amb una rua infantil pels carrers del poble. Aquesta tindrà lloc la tarda del divendres, i permetrà als joves pobletans lluir les disfresses que, durant els darreres dies, han preparat a les aules amb l’ajuda dels seus educadors.

Finalment, els alumnes de la llar d’infants també protagonitzaran la seva pròpia festa de Carnestoltes. Aquesta tindrà lloc al Pavelló i estarà organitzada per l’AMPA del centre educatiu, en un acte pensat per a la diversió dels més petits de cada casa, que estaran acompanyats de les seves famílies.