.

.

TOTS 21


La presentació ha acabat amb l’entrega de la mítica “jaquetilla de cuina” de l’AEHT a Camí Mendoza i a Laura Roigé. Foto: Cedida

La Casa Joan Miret ha acollit avui la presentació de La Guia Gourmet de Restaurants i Hotels de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre 2020, promoguda per l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. La 2a edició de la guia integra més de 650 hotels, bars i restaurants de la província de Tarragona associats a l’AEHT i les 20.000 unitats es distribuiran als establiments que en formen part, així com a punts turístics estratègics del territori.

Com a novetat, aquest any la guia inclou allotjaments i disposa d’una versió digital a la web de l’AEHT i de Costa Daurada.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència de Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona; de Camí Mendoza, vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; i de Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Francesc Pintado, ha volgut començar la seva intervenció recordant “els moments duríssims que està vivint el sector i tot el que gira entorn al turisme” i ha volgut remarcar la manca d’ajudes directes per un dels sectors més afectats per la crisi sanitària.

Com ha comentat Francesc Pintado: “És precisament per aquesta necessitat de recolzar el sector, que l’AEHT ha promogut l’edició de la Guia Gourmet 2020. Una eina de promoció del territori que inclou l’oferta gastronòmica i d’allotjament de la província de Tarragona. El turisme gastronòmic és un client de major poder adquisitiu i despesa en destí i creiem absolutament fonamental posar en relleu la gran qualitat gastronòmica i varietat que tenim”.

La guia inclou prop de 700 establiments entre bars, restaurants, hotels, cases rurals, pensions, cafeteries i gelateries. Es distribuiran les 20.000 unitats a patronats de turisme de tota la província, a les fires, als hotels, als restaurants, clubs esportius i entitats de tot tipus que freqüenti el lector potencial de la guia, i en definitiva, el potencial consumidor dels negocis que promociona.

La Guia Gourmet es conceb com una eina de promoció que aquest any inclou dues grans novetats: per una banda, la inclusió d’allotjaments de la província associats a l’AEHT i per altra banda, una versió online amb filtres de cerca per comarca, població o tipus de restaurant que es pot consultar ja a la web de l’aeht i a la de Costa Daurada

Francesc Pintado també ha volgut agrair “el recolzament de la Diputació de Tarragona i de la seva presidenta, Noemí Llauradó” i remarcar que l’Associació representa el sector “a cada racó de la  provincia de Tarragona, amb més força si cal els racons més febles i amb menys recursos de l’interior i de zones aïllades. Tots som Tarragona, tots som AEHT”.

Camí Mendoza, vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha volgut comunicar que “la guia és una oportunitat per posar en valor les nostres destinacions, i més en aquest moment en que és necessari sumar esforços i recursos públic-privats. I ha afegit que “l’enogastronomia és un àmbit clau en les destinacions de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre i per això, la feina i la dedicació de tants professionals queda plasmada en aquesta guia que ajudarà a donar dinamisme en aquests moments tan complicats. Estem al costat d’iniciatives com aquestes que contribueixen a amplificar i diversificar els atractius del nostre territori i difondre un actiu tant important com és l’hostaleria”.

Per la seva banda, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, ha posat sobre la taula que “iniciatives com aquesta posen en valor no només els dinamisme de l’associació sinó que serveixen per enfortir un sector estratègic per la nostra economia”. I ha afegit que “el sector està vivint una crisi sense precedents, però se’n sortirà, i això serà possible gràcies a l’empenta d’uns emprenedors que no es rendiran i d’una associació proactiva i valenta com l’AEHT”.

Consulta la Guia Gourmet 2020 a https://aeht.es/restaurants-guia-gourmet-2/

Redacció