.

.

TOTS 21

 

Quatre dones participants a la Fira fent un brindis

Quatre dones participants a la Fira fent un brindis

La primera jornada de la XVIII Fira del Vi de la DO Tarragona, que té lloc a la Rambla Nova de Tarragona fins el diumenge 12 de juny, va desenvolupar-se aquest divendres amb total normalitat, superant els 6.000 tastos, fet que permet pensar que la Fira pot superar si es manté aquest volum de visitants les 25.000 degustacions.

La Fira va obrir les seves portes amb el tradicional passeig de les autoritats que va ser encapçalat pel director general de l’Incavi, Salvador Puig; el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués; el delegat del Govern, Òscar Peris i la regidora de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Tarragona, Anna Santos, a més d’altres autoritats, membres del Consell i també patrocinadors.

En total durant els tres dies una vintena de cellers de la DO ofereixen més d’un centenar de referències als interessats en descobrir el món del vi i també l’oferta enotúristica de la DO Tarragona. Paral·lelament a la Fira també hi ha una oferta d’alimentació i dos restaurants de la ciutat ofereixen la seva gastronomia de Quilòmetre Zero.

La segona jornada de la fira obrirà aquest matí a partir de les onze i fins a les 15.00. A la tarda l’horari serà a partir de les 17 i fins les 23hores, esperant que al voltant de les 21.00h, un cop hagi finalitzat el partit del Nàstic la fira visqui el moment de màxima afluència.

Activitats paral·leles

La Fira també ofereix activitats paral·leles. Avui a les 12 del matí la periodista i someller Ruth Troyano serà l’encarregada de presentar l’associació Cellers Singulars de la DO Tarragona que reuneix 8 petits cellers de la DO que a partir d’ara treballaran de forma conjunta i singular. També a les 18.30 tindrà lloc la presentació del vi La Pocavergonya, un projecte impulsat per quatre cellers de la DO Tarragona de la Ribera d’Ebre. Per últim a les 20.00h hi haurà a la carpa de tastos de la DO un curs introductori a la cata de vins amb places limitades i que prèviament necessita inscripció a l’estand de venda de tiquets.