.

La fira s’ha celebrat al nucli històric durant els tres dies del pont de la Mare de Déu d’agost. Foto: Ajuntament

Els principals carrers del nucli històric de Creixell han estat aquest cap de setmana l’escenari de la primera edició de la fira ‘Creixell, Terra de Pirates’, que ha rebut més de 6.000 visitants i turistes procedents principalment de França, l’Aragó, País Basc i Navarra.

Des de dissabte passat fins aquest dilluns s’han dut a terme activitats relacionades amb la temàtica dels pirates, especialment adreçades al públic familiar, des de parades d’artesania fins a atraccions i actuacions per a la canalla, animació i teatre musical, melodies pirates, tallers, pinta-cares pirata, cercavila, espectacle de foc nocturn, demostració de softcombat i màster class pirata de zumba.

Durant els dies de la fira, també hi ha hagut l’actuació del conegut Mag Laria al Casal Municipal i una exhibició de swing al Mirador a càrrec de Bàsic Escola de Ball de Reus.

La regidora de Turisme, Silvia Farrero, fa una valoració molt positiva de com s’ha desenvolupat aquesta primera fira de temàtica pirata. Una aposta que ha volgut rescatar “els temps en els quals la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs que assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius”. En aquest sentit diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col·locaven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’església, de Sant Jaume a l’entrada de la població, i els pirates en veure-la fugien esparverats.

Durant els tres dies de la fira, l’associació de Comerciants i Empresaris de Creixell ha posat també una paradeta a la fira amb jocs infantils i ha repartit obsequis per a la mainada. Alhora, s’ha pogut visitar a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell l’exposició de dibuix i pintura dels alumnes del curs d’arts plàstiques que l’artista creixellenca Joana Bonán fa durant l’any a la Biblioteca Municipal.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */