.

Un grup de 'Barbies', al Carnaval de Mont-roig-Miami

Un grup de ‘Barbies’, al Carnaval de Mont-roig-Miami

Compte enrere per celebrar una de les festes més divertides i participatives de l’any: el Carnaval. Les rues de comparses i carrosses de dissabte seran un dels actes més multitudinaris, amb més de 40 colles apuntades entre Mont-roig i Miami Platja.

El Carnaval 2016, però, que es celebrarà del 5 al 7 de febrer, inclou també altres actes com els balls de disfresses, la guerra de confeti o la crema del Rei Carnestoltes.

A Miami Platja els actes començaran aquest divendres a la tarda, amb la rua dels alumnes dels centres educatius. La rua estarà amenitzada per la Xaranga Suquet Calero i els Pío Pío Brass Band. Seguidament hi haurà animació i ball de disfresses al pavelló poliesportiu. La música la posarà “A fi de Festa” i l’animació anirà a càrrec de “La Fábrica de Ilusiones” que portarà l’espectacle “Els Minions”, amb photocall, globoflèxia i confeti.

També divendres, a Mont-roig, el primer acte serà el Ball de Parelles que es celebrarà al pavelló d’esports. La vetllada estarà amenitzada pel Quartet Maikaband.

Dissabte al matí, petits i joves podran gaudir amb la guerra de confeti. La batalla es realitzarà al davant del Casal Jove K1, per segon any consecutiu.

Multitudinàries rues de carnaval pels carrers de Mont-roig i Miami Platja

Dissabte a la tarda, les rues de carnaval prendran protagonisme. A Mont-roig, a partir de les 4 de la tarda, hi haurà el carnaval infantil amb la rua pels carrers del poble i el ball al pavelló d’esports. Durant el ball es repartirà coca amb sucre i xocolatines per la mainada. A les deu de la nit, serà el torn dels adults. La rua, que recorrerà diversos carrers del poble, començarà a l’avinguda Catalunya i finalitzarà al poliesportiu municipal amb el ball de disfresses, amenitzat per l’Orquestra Huracan. En acabar hi haurà discoteca mòbil organitzada pel grup de Kintos/es ’16.

A Miami Platja, la concentració de les carrosses i comparses està prevista a les 17:30h a la pista d’estiu. La companyia “Enxancarra percussió” amenitzarà la desfilada. A partir de les 21:30h el pavelló poliesportiu acollirà el sopar de les colles i l’actuació de la batucada de l’Associació Cultural i Musical Miami Sona”. Tot seguit ball de Carnaval amb discoteca mòbil “The Show”.

Premis a les millors carrosses i comparses

Un any més hi haurà concurs de carrosses i comparses. S’han establert fins a 3 premis en les dues categories. La millor carrossa s’endurà 300 euros, mentre que la millor comparsa obtindrà 200 euros. El jurat valorarà aspectes com l’originalitat de la disfressa i el maquillatge, la posada en escena i coreografia així com els acabats i detalls de la carrossa.

Els guanyadors es donaran a conèixer en el transcurs del ball de disfresses dels dos poliesportius. Per participar-hi cal haver-se inscrit a les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà.

Vetlla del Rei Carnestoltes

Per segon any consecutiu el Grup de Teatre “Els xuts” i el Grup de Colònies i Esplai “Els Brivalls” organitzen la vetlla del Rei Carnestoltes. La capella ardent s’instal·larà a la Casa de Cultura Agustí Sardà. A partir de les 6 de la tarda tots els veïns i veïnes que vulguin podran anar-hi a donar-li l’últim adéu.

Seguidament la comitiva fúnebre, acompanyada per les melodies de la Cobla d’en Taudell, anirà en processó fins a la plaça Miramar on tindrà lloc l’incineració del cos del malaurat Carnestoltes. Hi haurà pa amb vi i sucre per tots aquells que passin a donar el condol.