.

Les xifres s’han assolit en només dos dies. Foto: Cedida

Més de 3.000 persones han gaudit ja del XXVI Pessebre dels Estels a la Masia de Castelló. Aquest és el nombre de visitants que hi va haver els dos primers dies de representació, 8 i 9 de de desembre.

L’Associació Masia de Castelló, que és l’entitat que l’organitza amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha valorat la bona acollida que ha tingut el Pessebre entre la gent de la comarca i de la demarcació de Tarragona, i també de la resta de de Catalunya i fins i tot de València i Castelló.

Hem aconseguit que aquest pessebre sigui de la província, que la població de la nostra zona se l’estigui fent seu, i això, per nosaltres, és molt important; i hem atret molta gent nova, que estava de vacances pel nostre territori i l’ha descobert per primera vegada”, ha explicat el president de l’Associació, Santi Nomen.

Nomen ha destacat també el paper “clau” de les 250 persones que col·laboren en el Pessebre, i especialment, de les dones, que “són el motor de les escenes i del voluntariat», segons ha afirmat. Totes aquestes persones han fet possible que enguany es puguin veure un total de 53 escenes bíbliques i d’oficis antics amb figurants, decoració i animals; i que el públic hi pugui participar i interactuar amb els actors i actrius.

La inauguració d’aquesta 26a edició, el divendres 8 de desembre desembre, va anar a càrrec de l’alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Assumpció Castellví, i del president de l’Associació Masia de Castelló, Santi Nomen, i va comptar amb la presència de diversos regidors, de la diputada i portaveu de Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya Mònica Sales i de la senadora Teresa Pallarès.

Una escena del pessebre. Foto: Cedida

Les properes representacions del Pessebre tindran lloc aquest cap de setmana: dissabte, 16 de desembre i diumenge, 17 de desembre.

Venda d’entrades

Les entrades per visitar el Pessebre dels Estels es poden comprar a la pàgina web www.masiacastello.cat. Els preus són els següents:

  1. Adults: 12 € (majors de 10 anys)

  2. Infants: 7 € (de 4 a 9 anys)

  3. Gratuït per a nens i nenes de 0 a 3 anys.

Per comprar les entrades cal triar el dia i la franja horària en la qual es vol assistir i seguidament es pot triar la tipologia d’entrada (adult, infant o bé gratuïta). Totes les persones que visitin el pessebre han de tenir entrada, fins i tot els infants que no paguen, per tal de comptabilitzar el nombre de persones que hi accedeixen.

Nova franja horària a les 17 h

Una de les novetats d’aquesta edició és que s’ha ampliat l’horari en què es pot visitar el pessebre i s’ha afegit un passi més cada dia. Així, aquest 2023 hi ha fins a 6 passis diaris, perquè s’ha avançat l’hora d’inici a les 17.00 h, pensant especialment en les famílies amb infants petits.

D’aquesta manera, l’accés al pessebre ésc ada mitja hora, començant a les 17.00 h i amb un últim passi diari a les 19.30 h. En el moment de comprar les entrades es pot escollir el passi al qual es vol assistir.

Cal recordar també que es manté el recorregut únic, per grups i amb franges horàries perquè tothom pugui veure les més de 50 escenes en un sentit ordenat.

El pessebre es va inaugurar el dia 8. Foto: Cedida

Concurs de fotografia a Instagram

Un any més, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha tornat a convocar un concurs de fotografia a Instagram amb motiu del pessebre. Es tracta de la setena edició d’aquesta iniciativa que pretén vincular el pessebre en el seu marc natural i arquitectònic únic i potenciar la difusió de les escenes a través d’aquesta xarxa social. El premi consisteix en una nit d’allotjament amb esmorzar a l’hotel La Figuerola amb dinar de menú degustació al restaurant El Safareig i accés a la piscina lúdica per a dues persones.

Un Pessebre amb 25 anys d’història

L’any passat es van complir 25 anys des que l’Associació Masia de Castelló va organitzar el primer Pessebre dels Estels. Es tracta de l’activitat lúdica més antiga d’aquesta entitat local que, any rere any, serveix d’estímul per dinamitzar la vida cultural de Castelló i treballar per la seva recuperació patrimonial. Una dilatada trajectòria que ha portat a ser un dels pessebres vivents de referència de tot Catalunya i que cada mes de desembre aplega milers de visitants.