.

Els responsables de la Mussara Salou 2024, amb l’alcalde i el regidor salouencs, en la presentació de la marxa. Foto: Cedida

Salou es convertirà aquest cap de setmana en un dels grans epicentres ciclistes del món. Més de 3.000 corredors es donaran cita per a celebrar el desè aniversari de Mussara en la marxa més icònica de la marca: la Mussara Salou 2024.

Dos dies de pur ciclisme, amb un dissabte carregat d’activitats, trobades amb marques i, també, amb l’ambaixador de Mussara aquest 2024: Luis León Sánchez. El ciclista murcià farà una petita sortida amb bicicleta amb un grup exclusiu de membres de Mussara i a la tarda atendrà els participants en la marxa del diumenge. I és que el diumenge a primera hora la capital de la Costa Daurada donarà el tret de sortida i posarà l’arc de meta final per als tres recorreguts de la prova.

Aquest és un any molt especial per a Mussara, que va començar la seva marxa fa 10 anys, i per al municipi salouenc, que s’estrena com a seu d’aquesta marxa històrica en el calendari cicloturista nacional. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Salou, al costat de RPM Sports, empresa organitzadora de la prova, ha celebrat aquest divendres un acte oficial de presentació.


Altres notícies:


L’oficina de Turisme de Salou, al passeig Jaume I, ha estat el lloc triat per a acollir aquesta presentació, que ha servit per a anunciar totes les novetats i els detalls de la Mussara Salou.

Salou i tota la Costa Daurada són llocs de referència en el turisme mundial”, ha explicat l’alcalde de Salou, Pere Granados. “Ho som pel nostre clima, la nostra platja, la nostra gastronomia i les nostres gents, però també perquè som un territori ideal per a la pràctica de l’esport. Acollir un esdeveniment d’aquesta envergadura és només un pas més d’aquesta aposta decidida que fem pel cicloturisme i per la bicicleta com a forma de mobilitat sostenible”. Granados ha estat acompanyat de Yeray Moreno, regidor d’Esports de Salou.

En aquest mateix sentit, Mauro Llorens, director d’esdeveniments de RPM Sports, ha celebrat la unió de la marca i del territori: “Coneixem bé la província de Tarragona. És el territori que ens va veure néixer fa ja 10 anys i del qual mai ens hem separat. Salou serà seu de la nostra marxa més icònica per primera vegada pensem en un lloc millor per a celebrar un any tan assenyalat en la nostra història”.

Una de les grans novetats del desè aniversari de la marca serà la inclusió, per primera vegada, d’un recorregut que aconsegueix els 205 quilòmetres en total. Sobre això i el detall esportiu de cadascuna de les modalitats de Mussara Salou ha parlat la codirectora de Mussara, Gemma Gerbolés.

“Són tres opcions de recorregut, que van des d’opcions més clàssiques a algunes més dures: de 110, 147 i 205 quilòmetres. La idea és que la nostra comunitat tingui opcions i pugui ajustar la prova al seu nivell. Així satisfem als que busquin una sortida més tranquil·la o els que vulgui un repte exigent”, ha subratllat.

Un cap de setmana de festa

Si bé el plat fort del cap de setmana serà el diumenge, amb aquests tres recorreguts inèdits, el dissabte començarà a celebrar-se aquesta festa del ciclisme.

La plaça dels Comunitats Autònomes serà el centre de la celebració. Allí tindrà lloc Expobike: la fira que servirà de trobada entre les diferents marques vinculades a Mussara i els més de 3.000 participants de la Mussara Salou. Una oportunitat per a tots ells i totes elles de fer proves de producte, adquirir marxandatge i participar en diferents activacions.

A més, el mateix dissabte, ‘Luisle’ respondrà les preguntes dels ciclistes en una trobada en exclusiva amb ells en els quals també dedicarà temps a signar mallots i records. El quatre vegades guanyador d’etapa al Tour de França es posarà les cales el dissabte per a rodar amb els membres del club Mussara i també sortirà amb tots els ciclistes el diumenge.

En definitiva, tres dies de passió per la bicicleta que tindran el seu punt culminant en la marxa del diumenge, però que ja ha donat el tret de sortida aquest divendres en la presentació de l’esdeveniment.